FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
”Vă spun ce mi-a zis medicul!” Florin Mihai, tatăl lui Luca Mihai, a vorbit din nou despre accidentarea fotbalistului
CFR Cluj V Adana Demirspor - UEFA Europa Conference League, Cluj-Napoca, Romania - 27 Jul 2023
Cum a descris Daniel Bîrligea meciul cu Universitatea Craiova, după victoria din Bănie
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Analiză post pe post. Cum au jucat steliștii în amicalul de gală cu Borussia Dortmund, primul din 2015

18.01.2015, 01:21

VIDEO Steaua - Dortmund 0-1. Steaua a pierdut primul amical al iernii, dar a lăsat o impresie excelentă. Înfrângerea a venit cu un gol primit pe final, după un joc echilibrat și solid în fața Borussiei Dortmund.

rusescu sokratis steaua - dortmund 0-1 bvb facebook
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

După 6 zile de pregătiri la Oliva Nova, Steaua a început seria meciurilor amicale cu cel mai răsunător nume din toată lista din această iarnă. În ciuda așteptărilor, Borussia Dortmund - care va începe meciurile oficiale din campionat peste fix două săptămâni - nu a defilat în fața unei echipe care până acum a pus accentul pe pregătirea fizică.

Fără accidentații Arlauskis și Prepeliță, dar și fără Chipciu, Filip, Iancu și Tamaș (aflați la recuperare după accidentări mai vechi), Steaua a arătat solid în toate compartimentele. S-a apărat bine și a fost activă în ofensivă, încercând să atace atât pe flancuri, folosindu-se centrări, cât și pe centru, cu pase filtrante.

Analiza post pe post a jucătorilor folosiți de Costel Gâlcă în amicalul cu Dortmund

Valentin Cojocaru - a fost înlocuitorul lui Arlauskis în poarta Stelei și a fost integralist sâmbătă seară. A fost excelent în prima repriză, când a avut două intervenții salvatoare, pe prima în minutul 21, la un șut la colțul scurt trimis de Kampl și pe cea mai mare în minutul 42, la un șut extrem de periculos al lui Immobile. A fost atent și după pauză, fiind bine plasat la șutul lui Ginter, primul trimis pe poartă de Borussia în repriza secundă. La golul lui Blaszczykowski nu a avut vreo vină.

Cornel Râpă - titular pe flancul drept al apărării steliste, fundașul a jucat 82 de minute, fiind înlocuit cu Gabi Matei. A fost ușor reținut în prima repriză. Primele ocazii ale lui Dortmund au venit de pe partea lui, la urcarea lui Immobile (1), la șutul lui Jojic (18). Tot de acolo a venit și centrarea reluată cu puțin pe lângă poartă de Subotic, cu două minute înainte de pauză.


În partea a doua, gălățeanul a fost mai atent și Borussia nu și-a mai creat ocazii de pe partea lui. În minutul 52 a avut o intervenție de zile mari asupra lui Immobile, pe care l-a deposedat cu o alunecare din spate. Faza a continuat și tot el l-a deposedat a doua oară pe nouarul grupării care joacă pe cel mai mare stadion din Germania (BVB Stadion, 80.667 de locuri). L-a susținut rar în ofensivă pe Adi Popa.

Srgian Luchin - imbatabil la cap, fundașul central a fost integralist contra Borussiei. A fost cel mai bun om din apărare în acest prim meci din 2015. A conlucrat excelent cu Papp în fața unui atac în care au fost aliniați Immobile, Reus și Kampl. 

Paul Papp - solid în apărare și foarte activ în propria jumătate de teren, apărătorul central împrumutat de la Chievo Verona a fost exact în prima repriză. A avut câteva momente de slăbiciune în repriza secundă, totul culminând cu respingerea greșită care a creat faza de la golul lui Dortmund. A greșit și în minutul 63, dar și-a reparat eroarea, deposedându-l pe Immobile, care altfel putea deschide scorul mai devreme. De lângă el au venit și cele două lovituri de cap trimise periculos de Subotic, de fiecare dată pe final de repriză (43, 87).

Alin Toșca - trimis pe teren încă din primul minut, în dauna lui Latovlevici, fundașul stânga a jucat doar în primele 45 de minute, apoi i-a lăsat locul titularului de drept. Lui i-a aparținut extraordinara pasă cu exteriorul care a creat prima ocazie mare a meciului, ratată de Keșeru în minutul 4. Constant și activ, s-a achitat de sarcinile defensive, dar l-a ajutat puțin pe Tănase în atac. A fost depășit la ocazia lui Kampl, al cărui șut a fost scos în corner de Cojocaru (21).

Alexandru Bourceanu - a organizat bine jocul la mijlocul terenului. Discret, dar exact în aparițiile pe faza de construcție, "Gladiatorul" a fost foarte activ la recuperare. Alături de Breeveld, a închis foarte bine zona centrală, obligându-i pe germani să deschidă jocul. A încasat un cartonaș galben în minutul 27, pentru o ținere asupra lui Marco Reus, la mijlocul terenului. A jucat 83 de minute, fiind înlocuit cu Florentin Pham Huy Tien.

Nicandro Breeveld - a fost titular și a jucat primele 45 de minute, pe postul său obișnuit, ca mijlocaș defensiv. A acoperit excelent centrul terenului. S-a achitat de sarcinile defensive și a apărut rar la construcție, în nota obișnuită.

Adi Popa - integralist sâmbătă seară, a jucat tot meciul pe poziția sa obișnuită, în flancul drept. A încercat câteva din rapidele sale curse, dar fără prea multe realizări. A furnizat doar câteva centrări de pe flancul drept, de care Keșeru nu s-a putut folosi prea mult.

Nicușor Stanciu - titular în spatele vârfului, fostul vasluian a jucat în primele 45 de minute. A fost șters, implicându-se rar în joc, dar a creat spații pentru Keșeru și pentru intrările lui Tănase cu mingea la picior.

Cristian Tănase - căpitan la primul meci al Stelei în 2015, fostul piteștean a jucat 79 de minute. Noului venit Enceanu i-a lăsat locul pe teren, iar lui Latovlevici - banderola. A fost unul dintre cei mai activi steliști, a pasat pentru colegi, a urcat cu mingea la picior și a șutat la poartă, însă fără a reuși să concretizeze ceva în urma acțiunilor sale. A "scos" un cartonaș galben pentru Kehl, în minutul 35 și a centrat la bara lui Keșeru (51).

Claudiu Keșeru - golgheterul Stelei a fost titular în atac și a jucat 73 de minute, până când i-a lăsat locul lui Vîlceanu. S-a zbătut între fundașii de clasă ai Borussiei - Hummels și Subotic - și a fost omul cu ocaziile pentru echipa lui Gâlcă în amicalul de sâmbătă. A ratat prima ocazie mare a meciului, în minutul 4, când a scăpat singur cu portarul după pasa de geniu a lui Toșca, dar șutul său nu a prins spațiul porții. A tras năprasnic și la o minge mișcată de Tănase la o lovitură liberă, dar alături de vinclu (32).
Keșeru a lovit și bara, cu o lovitură de cap din centrarea lui Tănase, semnând prima ocazie a reprizei secunde (51). Peste 10 minute a avut și un șut din întoarcere, din careu, dar nici de această dată nu a prins spațiul porții.

Rezervele:

Iasmin Latovlevici - a intrat la pauză, în locul lui Toșca și a îmbunătățit jocul pe partea stângă, mai ales pe plan ofensiv. A urcat în atac și a centrat pentru colegii săi, iar cu el pe teren Borussia nu și-a mai creat ocazii de pe acea parte. A preluat banderola de căpitan în minutul 79, de la Tănase.

Gabi Matei - a intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Luchin. La golul Borussiei, a strâns destul de târziu în centru, lăsându-i loc și timp lui Blaszczykowski să "ciupească" mingea pe lângă Cojocaru.

Raul Rusescu - a intrat la pauză, în locul lui Stanciu. A fost mai activ decât mai tânărul său coleg și a avut două ocazii importante, la două șuturi frumoase, dar care nu au prins spațiul porții (57, 64).

Florentin Pham Huy Tien - a intrat în minutul 82, în locul lui Bourceanu. Nu a avut prea mult timp să apară în joc și s-a întâlnit foarte puțin cu mingea.

Rareș Enceanu - prima achiziție din această iarnă care și joacă pentru Steaua. A intrat pe teren în minutul 79, când a ieșit Tănase, căruia i-a luat și locul pe teren, în flancul stâng al liniei din spatele vârfului. A avut o singură fază notabilă în puținul timp petrecut pe teren, cu o pasă lungă prin care a schimbat partea de atac la o acțiune ofensivă în care steliștii au "întins" apărarea Borussiei.

Robert Vîlceanu - intrat în minutul 82, în locul lui Keșeru, cel mai tânăr marcator din istoria Stelei a fost șters, având puțin timp să se exprime și puține mingi utile în preajma careului advers.

Ionuț Neagu - a intrat la pauză, în locul lui Breeveld. A apărut rar pe faza de construcție, dar a închis centrul terenului la fel de bine ca titularul, lăsând puține spații pentru mijlocașii lui Dortmund.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

VIDEO Rezumatul meciului Steaua - Dortmund 0-1


Sursa foto: facebook.com/BVB


Etichete: digi sport , digi sport liga 1 , analiza steaua , digi sport romania , digi sport online , digi sport spania , digi sport bundesliga , video steaua - borussia dortmund 0-1 , video steaua - borussia dortmund 0-1 digi sport , video rezumat steaua - borussia dortmund 0-1 , video steaua - dortmund 0-1 , video rezumat steaua - dortmund 0-1 , video gol steaua - dortmund 0-1 , video steaua - dortmund 0-1 digi sport , video steaua - dortmund 0-1 amical , analiza steaua digi sport , digi sport amicale steaua , digi sport steaua - dortmund , digi sport germania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare

Exclusiv Florin Prunea a remarcat un singur nume, după Universitatea Craiova - CFR Cluj: ”Ține o echipă în viață”
florin prunea-
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Video Francisc Dican a fost încântat de victoria ardelenilor la Craiova: ”Fotbaliștii de la Cluj chiar au calitate!”
dican
Costel Gâlcă a recunoscut superioritatea CFR-ului: ”Am fost prea respectuoși cu ei”
Screenshot 2024-04-26 001230
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Cum a descris Ștefan Baiaram jocul oaspeților, după ce CFR a bătut-o pe Universitatea Craiova la ea acasă
FOTBAL:FC U CRAIOVA-UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (10.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”