• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Astra a rezolvat primul transfer al iernii. În ziua în care Ciprian Marica a parafat contractul cu Steaua, Marius Șumudică a anunțat că Daqmien Boudjemaa a semnat cu giurgiuvenii.

Mijlocașul francez revine după aproape doi ani în Liga 1. A mai jucat în Liga 1 la Petrolul, pentru două sezoane (din martie 2012 până în februarie 2014), acolo unde i-a avut colegi pe Filipe Teixeira și pe Geraldo Alves, cu care se reîntâlnește acum.

Boudjemaa (30 de ani) a ajuns deja în cantonamentul din Cipru al Astrei și a semnat cu giurgiuvenii, iar de vineri se va pregăti alături de lotul antrenat de Marius Șumudică.

Tehnicianul câștigătoarei Cupei României din 2014 a spus că Adrian Mutu nu are nicio șansă să ajungă la Astra, care mai are alte două ținte în această iarnă.

"E exclus ca Mutu să vină la Astra. Cu tot respectul pentru el și pentru ce a făcut în fotbalul românesc și nu numai, nu există nicio discuție și nu face obiectul unui transfer la noi. Noi avem alți 3 jucători pe care îi dorim foarte mult și sperăm să ajungem la un acord. Boudjemaa deja a ajuns în cantonanament, a semnat și de mâine (n.r. vineri, 15 ianuarie) se va antrena cu echipa", a declarat Marius Șumudică, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

"E un jucător profesionist, și poate juca pe ambele benzi, dar și în spatele vârfului. A jucat cu Teixeira și Geraldo la Petrolul", a mai spus antrenorul giurgiuvenilor.

După ce a plecat de la Petrolul, în februarie 2014, mijlocașul a semnat cu Slavia Praga, pentru care a jucat 22 de meciuri și a marcat un gol în campionat.

Boudjemaa ar putea juca primul meci pentru Astra în amicalul contra lui Kuban Krasnodar, programat duminică, 17 ianuarie, de la ora 17:00.

Un trofeu a câștigat Damien Boudjemaa în carieră: Cupa României cu Petrolul, în 2013.

76 de meciuri și 8 goluri are Boudjemaa în toate competițiile pentru Petrolul (60/7 în Liga 1, 9/0 în Cupa României, 1/0 în Supercupa României, 6/1 în Europa League).