• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Constantin Budescu este în continuare una dintre cele mai așteptate știri ale începutului de an. Deși antrenorul Astrei, Marius Șumudică, a anunțat, luni, că mutarea este ca și făcută și că fotbalistul va pleca în curând să efectueze vizita medicală, decarul giurgiuvenilor spune că încă nu a dat un răspuns final și că abia la finalul săptămânii va avea o nouă discuție cu oficialii clubului Al Ahli Doha.

Budescu (26 de ani) spune că nu detaliile contractuale l-au împiedicat să dea un răspuns până în acest moment, mai ales că a fost, în mare parte, de acord cu oferta prezentată de echipa din Qatar, care s-a înțeles de mai multă vreme cu Astra pentru prețul tranzacției.

Jucătorul a cerut un răgaz pentru a se putea gândi care este cea mai bună variantă pentru viitorul carierei sale, iar perioada de gândire aproape a expirat. La sfârșitul acestei săptămâni, Budescu trebuie să le dea un răspuns celor de la Al Ahli.

"Sunt în vacanță și ne bucurăm de ea, mai durează câteva zile. Nu știu nimic, deocamdată, despre transer. Să vedem ce va fi la acest final de săptămână. Cluburile s-au înțeles de o lună și ceva. În mare, eu am fost de acord cu oferta prezentată, dar le-am cerut timp pentru a mă decide ce voi face pe viitor, le-am spus că trebuie să mă gândesc. Nu e vorba de contractul meu sau de bani, ci de ce voi face în viitor în cariera mea. Le-am cerut timp să mă gândesc, pentru a lua cea mai bună decizie", a spus Constantin Budescu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club".

Deși spune că nu ar exclude o mutare la Steaua, decarul Astrei spune că, în singura discuție pe care a avut-o cu patronul bucureștenilor, Gigi Becali, acesta i-a spus că va discuta cu șefii formației giurgiuvene, dar se pare că cele două cluburi nu au ajuns la un acord.

"Cu Steaua nu am discutat nimic, am avut doar o discuție telefonică cu domnul Gigi Becali, dar nu a fost vorba despre o negociere. M-a întrebat ce mai fac și mi-a spus că va lua legătura cu cei de la club și cred că discuția a rămas la nivel de conducere", a adăugat Budescu.

Echipa națională este unul dintre obiectivele decarului de la Astra, mai ales că în această vară România va juca la EURO 2016, iar la calificare a contribuit și el, cu cele două goluri din Feroe, din ultima etapă a calificărilor.

"Sper din tot sufletul să fiu și eu acolo și să facem o figură frumoasă", a încheiat mijlocașul ofensiv.