• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Constantin Budescu la noua echipă care l-a ofertat din Qatar este tot mai aproape să se realizeze. Antrenorul Astrei, Marius Șumudică, a anunțat că decarul liderului la zi din Liga 1 așteaptă doar obțină viza, iar vineri urmează să plece pentru a face și vizita medicală.

Tehnicianul giurgiuvenilor a spus că mai sunt doar șanse mici ca Budescu și Enache să mai rămână la Astra, dar nu se mai pune problema ca cei doi să ajungă la Steaua, chiar dacă impresarul Anamaria Prodan și clubul bucureștean au discutat cu ei.

Budescu se află în Cipru, împreună cu lotul Astrei, în primul cantonament al iernii, dar așteaptă viza pentru a pleca în Qatar. Marius Șumudică i-a făcut rost de această ultimă ofertă, mai bună decât cea de la Al Ahli Doha, atât pentru el cât și pentru club și i-a spus ce are de făcut și la ce să se aștepte, atunci când joacă în zona Golfului.

"Budescu are oferta din Qatar și mâine (n.r. vineri, 15 ianuarie) ar trebui să plece acolo. E printr-o relație a mea, un impresar pe care îl știu eu și care a venit cu o ofertă foarte bună pentru Astra. E vorba de o sumă bună, plătită într-o singură tranșă. Din ce am vorbit cu el, Budescu ar vrea să meargă în Qatar. Trebuie doar să își ia viza și, după ce aceasta îi va ieși, va pleca acolo să facă și vizita medicală", a declarat Marius Șumudică joi seară, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

"E o șansă foarte mică să mai rămână în continuare la Astra. Știți foarte bine de problemele financiare și e normal ca unui jucător să îi dai drumul când a atins un nivel destul de ridicat. În momentul de față, nu știu cât ar mai putea crește Budescu la Astra. Cred că ar fi și pentru el momentul să meargă în altă parte și să câștige mai bine. Vă spun sincer, s-ar realiza pe toată viața, în 2-3 ani. Nu e ușor să joci în Golf. Joci cu 7 localnici și trebuie să faci diferența și, fiind în centrul atenției, trebuie să te autodepășești", a mai spus antrenorul liderului la zi din Liga 1.

"Anamaria Prodan i-a sunat și pe Dani Coman și pe domnul Buduru. Există interesul clar al Stelei pentru cei doi. Am înțeles că au discutat și cu jucătorii, cu acceptul conducerii noastre, dar în momentul de față, din ce știu eu, nu sunt șanse ca ei să plece la Steaua. Înțeleg interesul celor de la Steaua pentru Budescu și Enache, dar nu se pune problema ca ei să plece acolo. Au semnat cu Marica, unul dintre cei mai buni atacanți în momentul de față. Probabil că vor să îl ia pe Budescu jucător de număr 10 și pe Enache ca să îl pună fundaș dreapta, fiindcă e de același profil ca Adi Popa. Eu am spus că îmi doresc ca ofertele să fie din străinătate, pentru că nu mi se pare normal să întărim o contracandidată în lupta din play-off. Nu-mi doresc ca ei să ajungă la Steaua și fac tot posibilul să nu ajungă. În cazul în care s-ar mai întâmpla ceva - dar nu cred că ar putea inverveni ceva să pice transferul - dacă patronul decide ca el să meargă la Steaua, având în cedere situația financiară de la club, asta este", a mai precizat Marius Șumudică.