• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

După mai multe runde de negocieiri, Ciprian Marica a semnat cu Steaua, deși a fost sfătuit de mai mulți jucători și prieteni să nu meargă la marea rivală a formației care l-a lansat în fotbalul mare.

Printre cei care i-au sugerat lui Marica să decline oferta Stelei a fost și Daniel Niculae. Fostul căpitanl Rapidului a recunoscut că n-ar fi putut niciodată să joace pentru o rivală a giuleștenilor.

"Eu am vorbit cu el înainte să ia această decizie. Eu n-aș fi ales să merg la o rivală a echipei care m-a promovat în fotbalul mare. El s-a despărțit la o vârtsă fragedă de clubul care l-a format, își dorește foarte mult să joace și trebuie să prindă neapărat și această perioadă de pregătire. Ar fi util și pentru echipa națională în perspectiva campionatului european" a dezvăluit Niculae în cadrul unei intervenții în emisiunea moderată de Radu Naum, Fotbal Club.

La fel ca și Ciprian Marica, Daniel Niculae speră că va reuși să-l impresioneze pe selecționerul Iordănescu în timpul rămas până la stabilirea lotului pentru Euro 2016.

"Între noi doi e o relație de prietenie. Dacă ar fi să fie o rivalitate, este una pozitivă. Fiecare trage să arate tot ce are mai bun la antrenamente. E foarte bine pentru campionatul nostru că s-a întors Ciprian Marica. Trebuie să ne punem amândoi la punct în această perioadă de pregătire" a adăugat Niculae.

Până să revină la echipa națională, atacantul Astrei se pregătește pentru play-off. Nu știe însă cum va arăta echipa lui Șumudică în 2016. Mai mulți jucători ai giurgiuvenilor au fost ofertați de Steaua, însă Niculae speră că niciunul să nu ajungă în tabăra roș-albaștrilor. Budescu e ca și plecat în Qatar în timp ce Enache nu se grăbește să părăsească Astra.

"În ultima perioadă ne luăm la revedere de la Budescu în fiecare zi. E unul dintre cei mai buni jucători din campionatul intern, de aia are și oferte. Sunt multe cluburi interesate de el. Este un caracter frumos, un căpitan adevărat. Mă bucur pentru el, e un pas înainte dacă prinde acest transfer. Normal că mă bucur că nu întărim o adversară. Eu imi doresc ca niciun jucător de la Astra să nu ajungă la o rivală din play-off. Ideal ar fi ca orice jucător să aleagă o ofertă din străinătate.

Eu mi-aș dori ca toți jucătorii să rămână. Niciunul nu-și dorește așa de mult să plece. Nici Budescu nu e disperat să părăsească echipa, în caz că acest transfer nu se va concretiza. Dorință de a se transfera au mulți jucători, dar nu ar regreta niciunul dacă ar rămâne la echipă până la vară" a încheiat Niculae.