• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE: 20:01: Gigi Becali a intervenit telefonic în cadrul aceleiaşi emisiuni, Fotbal Club, la Digi Sport, şi a venit cu o variantă diferită de cea oferită de Sorin Paraschiv.

"Nu are Paraschiv de unde să ştie ce bani le-am oferit jucătorilor, pentru că nu i-am propus lui nimic şi nu am vorbit nimic cu el legat de bani. Vătăjelu şi Bancu au spus că nu pot emite pretenţii dacă Steaua îi vrea. Cât vrea Steaua, atât ne dă şi ne ducem. Eu le-am spus aşa: cât aveţi voi acolo, vă dau o mie mai mult şi creşte în fiecare an. Lui Ivan nu am mai avut timp să îi zic cât îi dau, pentru că Paraschiv a sărit din prima, 8.000, 10.000, 12.000, 14.000, 16.000, în cei cinci ani, plus 50.000 de euro la semnătură.

Eu am spus aşa: cât are Ivan, 4.000? Eu îi dau 5.000, 6.000, 7.000, 8.000, 9.000. Dacă are 5.000, îmi arată actele şi îi dau 6.000, 7.000, 8.000, 9.000, 10.000, în cei 5 ani.

Eu am aplicat această strategie pentru că ei nu au confirmant încă. Dacă unul confirmă peste un an, doi, nu vreau să fac ca la Chipciu. Când el are 7.000, peste doi ani, îi zic că îi fac 15.000, ca să pot să îl mai semnez pe încă 5 ani, ca să nu rămână nimeni liber, cum a rămas Chipciu, de mai avea încă un an jumate şi i-am dat 30.000.

Lui Momcilovic îi dau 10.000 pentru că este un jucător consacrat. Pe ei nu îi iau ca să îmi joace mâine, îi iau ca o afacere. Din 4 să îmi sară unu şi să iau 10-15 milioane de euro pe el, dacă nu, am pierdut banii şi gata. Eu nu le-am dat 4.000", a spus Becali.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI BECALI


 

UPDATE: 19:40. Sorin Paraschiv şi Gigi Becali au avut versiuni diferite când a venit vorba de salariile pe care patronul Stelei le-a oferit celor 4 jucători ai Craiovei, Ivan, Bancu, Vătăjelu şi Mateiu. Becali a vorbit doar despre cerinţele mari pe care le-au avut fotbaliştii, în timp ce agentul primilor doi a specificat ce salariu i-a fost oferit lui Ivan: 4.000 de euro.

"Domnul Becali spune multe, trebuie să spună şi ce le-a oferit acestor jucători. Lui Ivan i-a oferit cu 2.000 mai mult decât are la Craiova, adică un salariu foarte mic, de 4.000 de euro, în situaţia în care la Steaua cel mai mic salariu ştiţi cât e. Eu dacă spun cuiva pe stradă că Becali a oferit 4.000 de euro lui Ivan salariu, asta în situaţia în care jucătorul a fost la ultimul meci al echipei naţionale şi probabil că va merge în continuare, lumea o să mă întrebe cum ai putut să laşi un asemenea jucător pe care se plăteşte o sumă foarte mare, pentru că în această tranzacţie, Ivan şi Bancu ar fi costat cel mai mult.

Lui Nicuşor i s-au oferit 5.000 de euro pe lună, nu se poate aşa ceva, în condiţiile în care trebuie să îi vinzi. Pe Momcilovic nu îl mai vinzi, pentru el e probabil ultimul tren. Lui Ivan, care e jucător de echipa naţională, pe care vrei să îl vinzi pe 7-8 milioane de euro, îi oferi 4.000 de euro. Când a auzit tatăl copilului, mi-a spus să închidem discuţiile. Nu se pune problema pentru aşa ceva.

Au fost discuţii cu Barcelona şi sunt în continuare. Unde va fi o oferta mai bună pentru Andrei şi pentru club, acolo va merge. Domnul Becali a spus cât s-a cerut, dar nu a zis şi cât a oferit. A cerut 16.000 de euro, în ultimul an. Adi Popa are 8.000 pe lună, credeţi că e mulţumit? Eu nu pot să îi fac un asemenea contract unui jucător. Să-mi zică după doi ani, tu nu ai ştiut unde m-ai adus? Rămân la Craiova jucătorii, nu se mai face nimic. Din acest motiv au căzut transferurile, jucătorii nu au fost de acord cu aceste condiţii. Nu a căzut transferul din cauza lui Bancu şi a lui Ivan. Niciunul dintre cei 4 nu a acceptat condiţiile. Cluburile ajunseseră la un acord", a comentat Paraschiv, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI PARASCHIV


Gigi Becali a admis că a ajuns la un acord cu patronul Craiovei, Mihai Rotaru, pentru Ivan, Vătăjelu, Bancu şi Mateiu. După cum a anunţat digisport.ro luni seară, Steaua urma să plătească 3 milioane de euro pentru cei 4, dar transferurile au picat din cauza pretenţiilor financiare foarte mari ale jucătorilor.

Oficialul campioanei a anunţat că Ivan, atacantul dorit şi de Barcelona, a cerut un salariu de până la 16.000 de euro pe lună şi o primă de instalare de 50.000 de euro, sume considerate exagerate de Becali.

"Am negociat câteva zile. Am ajuns la un preţ de 3 milioane pentru Bancu, Vătăjelu, Ivan şi Mateiu. Am preluat procentele de la celelalte cluburi, am negociat cu ei, să scap mai uşor. Asta vrea domnul Rotaru, 3 milioane bani curaţi. M-am descurcat, ca să fie totul conform regulamentelor FIFA. Am crezut că e totul făcut. Să vezi că Ivan vrea de la 8.000 la 16.000 de euro pe lună, în cei 5 ani de contract, şi 50.000 de euro la semnătură. Şi vrea şi impresarul. Eu impresarului nu îi dau bani.

Mateiu vrea 12.000 pe lună, ajung la 4 milioane cu totul. Dacă te iau din play-out şi te bag în play-off, te iau de afară şi te bag în casă. La Steaua, trebuie să ai valoare şi bărbăţie ca să joci. Nu ajunge doar valoarea. Eu risc, îl verific la locul de muncă, în echipă. Risc milioane de euro.

Ajungi la 16.000 de euro, eşti un copil, nu ai demonstrat nimic. Voi nu apreciaţi oferta Stelei. Nu sunt prost să arunc cu banii. La revedere cu ei. Ce să mai vorbesc? Rotaru are şi el probleme, am vorbit prin intermediari. Nu îi convine că are probleme cu dosarele. Cel mai bine e să fie linişte.

Popa și-a dat viața, își rupe picioarele pe teren, ar însemna să-l jignesc pe Popa. A venit ăsta, Momcilovic, a venit cu 10.000, 8.000 chiar, pe lună. Dar mucosul ăla vrea și 50.000 la semnătură. Ei au crezut că Becali dă, dar uite că Becali nu dă. Trebuie să se învețe minte", a spus Becali, într-o conferinţă de presă.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI BECALI