• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Sorin Paraschiv ştie foarte bine ce înseamnă rivalitatea dintre
Steaua şi Dinamo. Fostul mijlocaş a jucat în multe derby-uri, purtând şi banderola de căpitan al roş-albaştrilor, şi recunoaşte că-i lipsesc duelurile împotriva "câinilor".

"Tot timpul au fost meciuri încinse, meciuri frumoase. Să sperăm că şi acesta va fi unul dintre acele meciuri. Eu sunt sigur că vom avea un derby frumos, echilibrat. Toată lumea fotbalului aşteaptă cu nerăbdare acest meci, inclusiv eu", a declarat Paraschiv pentru Digi Sport.

Deşi Steaua a dominat în ultimii ani meciurile cu marea sa rivală, în acest sezon echilibrul este cuvântul de ordine. Principalul merit este al lui Mircea Rednic, crede fostul căpitan al roş-albaştrilor. Tocmai din acest motiv, Para evită să dea un pronostic înaintea partidei de duminică, transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, de la ora 20:30.

"Nu am dat niciodată un pronostic la un asemenea meci. Au fost momente bune ale Stelei, care a dominat campionatul în ultimii 3 ani. În trecut a fost Dinamo cea care a dominat campionatul. Nu pot să dau un pronostic la un asemenea derby. În acest moment şi Dinamo şi-a făcut echipă bună. Domnul Rednic a reuşit să închege acolo o echipă, cu jucători buni. Dinamo, de când a venit domnul Rednic, e pe un drum bun", a spus Paraschiv.

Fostul internaţional este de părere că în nici una dintre cele două echipe nu există un jucător care să poată face diferenţa şi crede că organizarea va decide învingătoarea.

"În acest moment, la Steaua există foarte mulţi străini, parcă niciodată nu au fost atât de mulţi. Dinamo, la fel. Nu pot spune că sunt jucători care pot să decidă în acest moment un aşa derby, aşa cum erau în trecut. Eu zic că organizarea bună, cel care va munci cel mai mult în teren, cel care îşi va dori mai mult, acea echipă poate să decidă meciul", a explicat Paraschiv.

În ceea ce priveşte cea mai frumoasă amintire din duelurile cu Dinamo, Paraschiv nu a ales o victorie: "A fost acel 2-2 din Ghencea. Protasov era pe banca noastră. În minutul 30 era 2-0 pentru noi. A fost o primă repriză fantastică. Îmi aduc aminte că la acel meci Dinamo nu a ieşit din propriul careu".

Derby-ul Dinamo - Steaua se va disputa duminică, 22 noiembrie, de la ora 20:30, și este transmis ÎN DIRECT de Digi Sport 1. Cele mai importante faze VIDEO vor fi în timp real pe digisport.ro și m.digisport.ro.