• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Şi Liga 1 este monitorizată de Agenţia Naţională Anti-Doping. Zece fotbalişti fac parte dintr-un program strict care presupune controale la orice oră din zi şi din noapte.

Printre sportivii români monitorizaţi în cadrul programului anti-doping se află și zece fotbaliști din Liga 1. Aceştia sunt obligaţi să respecte câteva reguli stricte: sunt obligați să comunice datele de localizare trimestrial, iar în fiecare zi să anunțe unde pot fi găsiți pentru a fi supuși unui control inopinat.

"Sportivul își alege singur această fereastră de timp dar noi trebuie să îl găsim în acel interval orar la locația pe care ne-a comunicat-o.

Dacă sportivul nu este găsit acolo, primește test neefectuat", a explicat Graziela Vâjâială, președintele Agenției Naționale Anti-Doping.

"Dacă în 12 luni are trei astfel de greșeli, este suspendat ca și cum ar fi implicat într-un scandal de dopaj", a adăugat Vâjâială.

Măsura a fost impusă începând cu acest sezon și în competițiile europene UEFA Champions League și UEFA Europa League.

Potrivit Grazielei Vâjâială, la cele 76 de teste efectuate până acum în cadrul Ligii 1 nu au fost descoperite substanțe dopante.