• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Marius Şumudică a anunţat în cadrul emisiunii Digi Sport SpecialValerică Găman s-a înţeles cu giurgiuvenii şi va rămâne la echipă până la finalul contractului, în această vară. Astra preferă să îl piardă gratis, pentru a avea şanse reale la câştigarea titlului.

"Găman a vrut să plece, dar continuă cu noi până în vară, când va pleca liber de contract. Probabil va câștiga și o sumă mai bună la semnătură, atunci. E important că a acceptat și are și acceptul meu și al conducerii să îl folosim. E al doilea căpitan după Budescu și e important să fie la parametri OK și are șanse să fie în lot pentru EURO", a comentat antrenorul liderului.

Fundaşul de 26 de ani a fost dorit de Victor Piţurcă, la Al Ittihad. Cei doi au o relaţie specială, fostul selecţioner fiind cel care l-a promovat la echipa naţională. 500.000 de euro ar fi fost suma pe care arabii erau dispuşi să o achite.

23 de meciuri a adunat Găman în tricoul Astrei, în toate competiţiile acestui sezon: şi-a trecut în cont două goluri, cel mai important fiind cel prin care giurgiuvenii au învins Steaua, în deplasare, cu 1-0, la ultima fază a meciului.

Şumudică a specificat şi faptul că Denis Alibec nu a avut niciodată intenţia să plece la Steaua. E jucător de bază la Astra: a marcat 11 goluri şi a furnizat 6 pase decisive în cele 23 de meciuri adunate în toate competiţiile acestui sezon.

"Alibec mă încântă. A slăbit, se pregătește foarte bine și sunt foarte mulțumit. În perioada trecută de pregătire a suferit o accidentare la metatarsiene și a ratat o parte din pregătiri. De data asta trage din greu, se pregătește și cu siguranță veți vedea un Alibec la nivel înalt, poate se va descurca chiar mai bine decât în prima parte a sezonului. Cu siguranță, va pune și el probleme pentru lotul care va face deplasarea la Paris în vară", a adăugat Şumudică.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI ŞUMUDICĂ