• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Marius Niculae a sărit în apărarea lui Ciprian Marica, după ce noul jucător al Stelei a fost atacat de preşedintele lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, pentru că a refuzat să revină în Ştefan cel Mare.

"Declaraţia domnului Negoiţă nu mi se pare normală. Afară, la toate echipele importante, preşedinţii discută cu jucătorii personal. Transferul lui Zidane la Real Madrid s-a făcut pe baza unui bileţel trimis de preşedintele lui Real Madrid.

Dacă şi-l dorea cu adevărat, cred că domnul Negoiţă putea să-l convingă să vină la Dinamo. Când un club îşi doreşte un jucător, preşedintele îl sună personal. Când te sună preşedintele, înseamnă că într-adevăr eşti dorit, e oficial", a declarat Niculae, la emisiunea "Fotbal Club", de la Digi Sport.

În acelaşi timp, "Săgeată" a dezvăluit că, la momentul ultimei discuţii cu Marica, Dinamo nu făcuse vreo ofertă pentru atacantul de 30 de ani: "Când am vorbit cu el, înainte să plece în Spania, mi-a spus că are doar două propruneri. Una de la Getafe şi una de la Steaua. Nimic mai mult".

Marius Niculae a recunoscut că l-a sfătuit pe prietenul său să nu accepte propunerea Stelei şi spune că înţelege reacţia fanilor dinamovişti.

"E o decizie pe care şi-o asumă, un risc pe care şi-l asumă, dar fiecare e liber să facă ce vrea şi să ia deciziile pe care le doreşte.

Eu i-am zis să nu se ducă. Este, totuşi, un nume şi putea să-ţi găsească echipă afară. Mai ales că are un trecut dinamovist şi a crescut la Dinamo. Nu o să-i facă bine la imagine. Ca valoare, e un plus foarte mare pentru Steaua, eu zic că va face diferenţa. În momentul de faţă, e cel mai valoros atacant din România. Depinde doar de el dacă se va adapta, dacă va reuşi să fie 100% din punct de vedere fizic. Din punctul de vedere al calităţilor, nu cred că va avea vreo problemă.

Vă dați seama că nu le pică bine fanilor acest transfer. Marica e un dinamovist, crecut în pepiniera lui Dinamo. Tamaș, Țucudean și ceilalți jucători care au ajuns la Steaua n-au făcut junioratul la Dinamo. E o lovitură foarte greu de digerat pentru suporterii dinamoviști", a explicat Niculae.