• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ciprian Marica este în discuții avansate cu Steaua și ar putea reveni în România. Primul antrenor care l-a pregătit în străinătate, Mircea Lucescu, spune că Steaua ar fi o variantă bună pentru atacant, care trebuie să reintre în formă pentru a-și câștiga locul în naționala României pentru Campionatul European din această vară.

"Nu cred că s-ar gândi să joace undeva în provincie, deci Steaua și Dinamo ar fi putut fi foarte bune pentru el", consideră Mircea Lucescu. Tehnicianul lui Șahtior Donețk a spus că Marica trebuie neapărat să se pună la punct cu pregătirea fizică și să găsească soluții pentru a scăpa de accidentările care i-au făcut mari probleme în ultimii ani.

"Am citit că nu vine la Steaua, dar singurul lucru important pentru el este să revină, să joace și să facă parte din echipa națională pentru turneul final. Ar putea să nu mai prindă vreun turneu final. Poate - cine știe? - ne vom califica la turneul final al Campionatului Mondial. Toți jucătorii români ar trebui să profite de această situație cu totul specială, pentru că e din ce în ce mai greu să obții o calificare la un turneu final și e maximum din ce poate un jucător să obțină.", a declarat Mircea Lucescu, joi dimineață, înainte de a pleca în Ucraina.

"Steaua ar fi o variantă foarte bună, de ce nu? Putea să fie și Steaua, putea să fie și Dinamo. În orice caz, nu cred că s-ar gândi să joace undeva în provincie, deci aceste două echipe ar fi putut fi foarte bune pentru el", a adăugat tehnicianul lui Șahtior Donețk.

"Să sperăm - și trebuie să spere și el - să fie mult mai atent în ceea ce privește accidentările la care e permanent supus. Trebuie să se protejeze mai bine, să se pregătească pentru a face față. Nu cred că, din acest punct de vedere, campionatul României este la fel de greu ca cel din Turcia. Acolo e un joc de mare vitalitate, angajament, agresiv, puternic din punct de vedere fizic și cu multe faulturi. Pesemne că asta l-a dat puțin peste cap", a mai spus Mircea Lucescu.