• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Adrian Mutu e de 11 zile sub comanda lui Petre Grigoraș, la ASA Târgu Mureș, dar recunoaște că, la 37 de ani, cantonamentele sunt greu de îndurat. Cu toate acestea, ”Briliantul” a slăbit 4 kilograme și, în scurt timp, promite să mai dea jos încă două, pentru a fi în formă maximă la reluarea campionatului.

”Până acum, totul e bine. E o perioadă grea pentru toată lumea. Sunt antrenamente tari, antrenamente în care alergăm faorte mult, plus meciuri amicale. Ca în cantonamente... Mă simt foarte bine mental, mă simt obosit și încărcat fizic, e normal, după atâtea antrenamente. Dar o să fie bine.

Știu cum e în cantonamente, știu ce mă așteaptă, plus că în afară de faptul că sunt antrenamentele foarte grele, în momentul ăsta sunt și la dietă și mă simt și slăbit. Așa, fără vlagă. Dar e un sacrificiu pe care trebuie să-l fac, ca să fiu în formă la începerea campionatului.

În zece zile, am dat jos 4 kilograme, mai am de dat două. O să le dau până la sfârșitul cantonamentului fără nicio problemă. Norocul meu este că, atunci când vreau să slăbesc, o fac foarte ușor și nu am nicio problemă”, a declarat Adrian Mutu, într-o conferință de presă.

Atacantul lui ASA Târgu Mureș a evoluat în două meciuri amicale ale mureșenilor, 0-0 cu Pogon Szczecin și 1-1 cu Slovan Liberec. În amândouă, ”Briliantul” a jucat câte 60 de minute.

”Nu mă simt prea bine fizic. Cum am spus, mă simt încărcat. Simt că îmi lipsește vâna, dar ăsta e un lucru normal în perioada asta de cantonament. Trebuie să trag de mine, așa cum o fac toți băieții, să trecem peste oboseală, să împingem limitele cât mai sus, ca să fim în formă când începe campionatul”, a explicat atacantul de 37 de ani de ce nu a jucat un meci întreg până acum.

Mutu susține că s-a integrat perfect la ASA și că a luat cea mai bună decizie semnând cu echipa antrenată de Petre Grigoraș.

”Normal că atunci când ești în play-off îți dorești să câștigi, suntem o echipă care ne permitem să ne gândim la acest lucru, suntem o echipă solidă, puternică. N-avem nimic de invidiat la alte echipe, așa că pasul acesta e cel mai important. Mai întâi să ajungem în play-off.

Nu mi-am propus neapărat un număr de goluri. Bineînțeles că îmi doresc să marchez, fiind atacant. Îmi doresc în primul rând să pot ajuta ASA-ul să își atingă obiectivele.

M-am integrat foarte bine aici. Pe cei mai vechi dintre băieți îi cunosc de la echipa națională. Pe ceilalți am reușit să-i cunosc acum, sunt băieți de treabă, băieți extraordinari. N-au nicio problemă. Cu Grigoraș mă înțeleg foarte bine, că lucrăm de 11 zile, e totul în regulă.

Cred că e cea mai bună decizie. Am ales să vin aici, bineînțeles uitându-mă și la echipă și la ce își dorește. Cred că în momentul de față e cea mai bună alegere”, a mai spus ”Briliantul”.