• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Constantin Budescu este în cantonament cu Astra, în Cipru, dar este la un singur pas de plecare. Decarul giurgiuvenilor are o nouă ofertă din Qatar, potrivit antrenorului Marius Șumudică, iar contractul propus este de cel puțin 3 ori mai bun decât cel pe care Steaua voia să i-l ofere.

Șumudică a antrenat în Emiratele Arabe Unite, la Al Shaab și a păstrat contactul cu lumea din Golf. "Fac toate eforturile ca el să nu ajungă la Steaua", spune tehnicianul liderului din Liga 1.

Chiar Șumudică este cel care i-a prezentat oferta lui Budescu și susține că este vorba de un alt club decât Al Ahli Doha, cel care a fost circa o lună în pole position pentru semnătura mijlocașului ofensiv. Tot ce lipsește este acordul patronului Astrei, Ioan Niculae, aflat în continuare în arest.

Oferta pentru club este asemănătoare cu cea primită din partea Stelei, însă pachetul financiar propus fotbalistului ar putea fi cheia transferului, fiindcă el deja a acceptat termenii. Până și colegii îl înseamnă să plece, iar tehnicianul a povestit și un episod amuzant petrecut în cantonament.

"Budescu are o ofertă concretă din Qatar, de la alt club decât Al Ahli Doha. În două ore, prin intermediul unui impresar din Emiratele Arabe Unite, clubul va primi oferta. Trece de un milion de euro și Budescu niciodată nu a dus lipsă de oferte. Din punct de vedere financiar, nu a căzut de acord cu Al Ahli Doha. Eu i-am prezentat noua ofertă, i-am spus despre ce e vorba. A acceptat termenii și așteptăm ca domnul Niculae să își dea acceptul pentru suma respectivă, care va fi plătită întrr-o singură tranșă, nu în condițiile în care se vorbea de cea de al Al Ahli Doha", a declarat Marius Șumudică, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Are un contract foarte bun, nu bun. E o ofertă concretă. Nu e un accept ușor de luat de la domnul Nicolae, care am înțeles că ar fi fost și mutat din penitenciar. Pentru Budescu este un contract de cel puțin 3 ori mai bun, dacă nu de 4 ori, decât propunerea primită de la Steaua. Pentru club e aproximativ aceaași ofertă pe care o aveam de la Steaua", a adăugat antrenorul Astrei.

Marius Șumudică a povestit și un episod petrecut chiar miercuri, în cantonament. Colegii glumesc pe seama lui Budescu și, mai în glumă, mai în serios, încearcă să îl convingă să se transfere. "Azi, în autocar, chiar făceau glume cu el, îl dădeau jos de pe scaun și îi spuneau: 'Du-te, bă, ca să ne luăm și noi banii'", a povestit Șumudică.

"Fac toate eforturile ca el să nu ajungă la Steaua"

Deși a spus că ar demisiona, dacă Astra l-ar ceda pe Budescu la Steaua, care astfel s-ar fi întărit, Șumudică a spus că nu s-ar fi putut opune, dacă patronul Ioan Niculae ar fi vrut să îl dea campionilor. Cu toate acestea, face tot posibilul să facă rost de oferte mai bune pentru club și pentru fotbalist.

"Mi-ar fi fost destul de dificil să întăresc o rivală. Dacă va trebui să facem un efort, să pierdem un jucător sau doi, nu puteam să mă pun în calea dorinței patronului sau în calea fericirii lui Budescu. Fac toate eforturile ca el să nu ajungă la Steaua, asta e cert. Dacă așa va fi mai bine și pentru club și pentru el, am câștigat. Dacă nu, atunci asta e", a mai precizat tehnicianul liderului din Liga 1.