• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo riscă să rămână fără unul din cei mai talentaţi puşti crescuţi în propria pepinieră. Patrick Petre, fiul fostului mare dinamovist Florentin Petre, vrea să continue în Ştefan cel Mare, dar încă nu s-a înţeles cu şefii asupra unui nou contract.

Debutant la 16 ani şi nouă luni în echipa mare a "câinilor", Patrick Petre a marcat deja de două ori pentru Dinamo, chiar dacă a jucat în numai cinci meciuri.

Fiul lui Florentin Petre n-a mai prins însă echipa din septembrie anul trecut, Mircea Rednic trimiţându-l la echipa a doua din cauza vieţii extrasportive.

În vară, Patrick Petre îşi încheie contractul de juniorat la Dinamo şi, în acest moment, refuză să semneze o înţelegere de jucător profesionist cu gruparea din Ştefan cel Mare. De ceva vreme, există un conflict mocnit între club, pe de-o parte, şi Patrick şi tatăl său, Florentin Petre, de cealaltă. Fostul mijlocaş al "câinilor" este dezamăgit de modul în care a fost tratat de şefii clubului, care l-au forţat să plece de la Dinamo II.

Cu toate acestea, tânărul mijlocaş este optimist că situaţia sa se va rezolva şi va juca în continuare la Dinamo.

"Ştiu că o să se rezolve lucrurile. Sper să ajungem la o înţelegere. Tata, bineînţeles, că mi-a spus să rămân la Dinamo şi eu îmi doresc asta. Sunt dinamovist de mic, am crescut cu spiritul ăsta şi vreau să rămân la Dinamo. Dar să vedem dacă ne înţelegem, că mai sunt şi alte lucruri de pus la punct", a explicat Patrick Petre.

Internaţionalul român de tineret este dorit şi de Gică Hagi, la Viitorul, un interes care îl onorează pe Patrick Petre: "Clar că a însemnat ceva pentru mine, e o mândrie. Nu ştiu dacă el chiar a vrut să ma ia, pentru că nu am discutat cu nimeni".

Transferul lui Ciprian Marica la Steaua i-a surprins chiar şi pe dinamoviştii mai tineri. "Îl înţeleg, e profesionist şi îi urez tot binele din lume. E prietenul lui tata şi e prietenul meu, dar nu cred că eu aş face asta. Niciodată, clar niciodata. Nu am niciun motiv să merg acolo", a încheiat Patrick Petre.