• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Doru Popadiuc, Cătălin Ştefănescu, Sebastian Chitoşcă şi Alexandru Tudorie au şanse mari să evolueze în partea a doua a sezonului la FC Voluntari. Singura problemă în tratative e legată de cine şi cum va suporta salariul jucătorilor.

Steaua are în acest moment 10 nume noi în lot faţă de toamnă - Mihai Pintilii (liber), Alexandru Bourceanu (liber), Paul Pîrvulescu (revenit după împrumutul la FC Voluntari), Marko Momcilovic (Pandurii - pentru 250.000 de euro), Ciprian Marica (liber), Thaer Bawab (liber), Doru Popadiuc, Cătălin Ştefănescu şi Sebastian Chitoşcă (toţi 3 de la Ceahlăul - pentru 150.000 de euro), Timo Gebhart (*liber de contract, urmează să semneze) -, astfel că Reghecampf va avea mari probleme când va face selecţia. Mulţi dintre fotbalişti vor avea şanse reduse să joace, astfel că echipa campioană le caută echipe la care să evolueze constant, sub formă de împrumut.

O destinaţie pentru o parte a fotbaliştilor cu şanse mici de a se impune în acest sezon în curtea roş-albaştrilor e Voluntariul. În baza relaţiei dintre Gigi Becali şi Florentin Pandele (patronul Stelei este naşul primarului din Voluntari), sunt şanse mari ca fotbaliştii veniţi de la Ceahlăul, Popadiuc, Ştefănescu şi Chitoşcă, dar şi Tudorie să meargă la nou-promovată pentru a o ajuta în tentativa de a se salva de la retrogradare.

Informaţia a fost confirmată de Becali în direct la Digi Sport, lucrurile nefiind într-un stadiu mai avansat ca urmare a faptului că oficialii din Voluntari sperau ca salariul să fie suportat 50% şi de Steaua. Odată acest inconvenient înlăturat, cei patru au "undă verde" pentru un împrumut.

"Eu îi dau, doar că trebuie să îi convingă ei pe jucători să semneze. Ei vor să le dau eu salariu jumătate, dar nu sunt de acord cu varianta asta. Dacă se vor face mutările prima regulă e următoarea: jucătorii pe care îi dau nu intră în teren. Altfel, nu-i dau, să nu se spună că ne-au dat meciul", a spus Becali la Digi Sport, pentru ca apoi să dezvăluie că alţi doi fotbalişti căzuţi în dizgraţie la Steaua reprezintă ţinte pentru Voluntari. Transferurile acestora au însă şanse mici de reuşită.

"Ei îl vor şi pe Alcenat şi pe Breeveld. Dar nu cred că vor ajunge la Voluntari pentru că cer salarii mari. Breeveld am înţeles că nu mai vrea să joace în România. O să îi ia pe Tudorie şi pe cei trei de la Ceahlăul", a conchis Becali.

Moke a semnat cu Voluntari

Mijlocaşul congolez Wilfred Moke, de la Rapid Bucureşti, a semnat un contract valabil până la sfârşitul sezonului cu opţiune de prelungire cu FC Voluntari, a anunţat clubul aflat pe penultimul loc în Liga 1.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani va decide în următoarea perioadă ce număr va purta. El s-a alăturat lotului la plecarea în cel de-al doilea cantonament la iernii, în Antalya.

Wilfred Moke s-a născut la Brazzaville (RD Congo), pe 12 februarie 1988, a crescut în Franţa, însă cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o în Spania. Moke a strâns peste 200 de meciuri în Segunda Division B, pentru Cadiz şi Burgos.

La începutul sezonului 2015-2016 a fost transferat de Rapid Bucureşti, pentru care a evoluat în 15 meciuri, fiind unul dintre căpitanii echipei.