• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

În plină ”telenovelă” a transferului lui Andrei Ivan, CS U Craiova a oferit, pentru prima dată, o luare de poziție oficială în acest caz. Fotbalistul dorit și de Espanyol a refuzat deja de două ori să semneze cu echipa campioană, subliniind că își dorește să plece în Spania sau, în cel mai rău caz, să rămână la Craiova. Acum, șefii grupării din Bănie au ieșit public și au declarat că îl vor susține necondiționat pe atacantul de 19 ani, indiferent ce decizie va lua.

Mihai Rotaru, finanțatorul Craiovei, și-a transmis punctul de vedere prin Gabi Balint, ÎN DIRECT, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

”Am primit un mesaj de la domnul Rotaru, acum, și m-a rugat să specific că Universitatea Craiova nu are nevoie de bani, că e la zi cu salariile, nu are nicio datorie și că dacă jucătorul nu dorește să meargă la Steaua, Craiova îl sprijină să rămână în continuare acolo”, a anunțat fostul internațional român.

Răspunsul lui Rotaru a venit după ce președintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, declarase în cadrul aceleiași emisiuni, că formația din Craiova ar trebui să-l vândă pe Ivan la Steaua, de unde ar putea încasa o sumă colosală și care i-ar atenua ”problemele financiare”.

”Eu am spus că au probleme cu banii, pentru că am văzut că au dat drumul lui Bawab, lui Bălgrădean, care aveau salarii mari. Dacă dai drumul la cei mai buni jucători pe care îi ai...”, a spus Duckadam, după ce a auzit răspunsul patronului Craiovei.

Oferta lui Gigi Becali pentru transferul lui Andrei Ivan este de aproape 3 milioane de euro, ceea ce ar fi făcut din transferul atacantului de 19 ani cea mai scumpă mutare între două cluburi din România din istorie.

”Am fost de acord cu suma de două milioane de euro, plus un procent de 20% la revânzare sau suma de 700.000 de euro. Am acceptat acești termeni pentru că eu cred foarte mult în acest jucător, pentru că va fi cel mai tare transfer din istoria fotbalului românesc”, declarase Becali în urmă cu cinci zile.