• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ciprian Marica a semnat oficial contractul cu Steaua şi va pleca vineri dimineaţă în cantonamentul campioanei, din Turcia. După ce atacantul de 30 de ani s-a pozat în tricoul "roş-albastru" alături de preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală a explicat la Digi Sport condiţiile înţelegerii dintre cele două părţi: internaţionalul român va primi bonusul de un milion de euro doar dacă va evolua inclusiv în preliminariile UEFA Champions League, în cazul în care Steaua va termina campionatul pe unul dintre primele două locuri.

"Jucătorul a dat dovadă de profesionalism în perioada negocierilor şi clubul s-a comportat foarte corect cu el. A durat mult pentru că el vine din fotbalul profesionist mare, el ştie ce înseamnă să faci un contract. Au fost discuţii cu avocatul lui, care avea un punct de vedere corect, la fel aveam şi noi. Trebuia să rezolvăm ambele doleanţe.

A avut să fie contractul foarte bine făcut. Nu am forţat lucrurile pentru că nu am vrut să se pară că nu suntem corecţi, până la semnătură. Era un contract atipic. Contractul este pe un an de zile. După ce se joacă preliminariile, poate pleca. Condiţia de obţinere a bonusului avea legătură cu momentul plecării lui. Sunt nişte condiţii pentru preliminarii. El trebuie să fie prezent la acele meciuri, de aceea l-am adus, pentru calificarea în grupele Champions League.

Se va face o conferinţă de presă în care va fi prezentat. Am mai avut câteva discuţii înainte, însă aceste zile în care am stat faţă în faţă, mi-am dat seama că este un om deosebit. E din altă categorie de jucători, fără să jignesc alţi fotbalişti. El e pregătit să facă performanţă pentru că vrea să îşi relanseze cariera, să revină la echipa naţională şi la o echipă mai mare", a comentat preşedintele Stelei, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Marica (30 de ani) a semnat un contract pe un an și va primi salariul mediu pe economie (circa 2.500 de lei brut), plus o primă de un milion de euro, dacă echipa se califică în Liga Campionilor, potrivit patronului Gigi Becali.

Noul vârf al roș-albaștrilor va purta tricoul cu numărul 9, purtat ultima dată de Gabriel Iancu.

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI ARGĂSEALĂ