• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE Ora 12:35: Un alt membru al Comitetului Executiv al FRF susține că pe 29 octombrie 2015, atunci când s-a votat pentru organizarea cantonamentului din Antalya al echipei naționale, au fost 3 abțineri, toate din partea reprezentanților cluburilor din Liga 1: Valeriu Argăseală (Steaua), Florin Prunea (CSMS Iași) și Gino Iorgulescu (președintele LPF și vicepreședintele FRF).


Florin Prunea ia partea echipei naționale în conflictul cu Steaua și îl contrazice pe președintele roș-albaștrilor, care a susținut că s-a opus din prima ideii organizării cantonamentului primei reprezentative.

Valeriu Argăseală și Florin Prunea sunt reprezentanții Ligii 1 în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Primul este și președintele Stelei, club aflat în conflict cu echipa națională, din cauză că a refuzat să trimită la lot cei 6 jucători convocați de selecționerul Anghel Iordănescu. Miercuri, după ultima ședință a Comitetului Executiv, Argăseală a spus că nu a fost niciodată de acord, atunci când s-a votat pentru organizarea cantonamentului primei reprezentative.

Florin Prunea îl contrazice pe oficialul campioanei, spunând că până și el a votat în favoarea organizării stagiului de pregătire și perioadei de desfășurare.

Un contestatar al conducerii Federației și un rival declarat al Stelei, președintele de la CSMS Iași ia partea echipei naționale în conflictul care în această iarnă a încins fotbalul românesc. Cu toate acestea, s-a declarat extrem de neplăcut surprins de atitudinea secretarului general adjunct al FRF, Gabi Bodescu, cel care a discutat cu finanțatorul stelist Gigi Becali, separat de discuția oficială dintre club și staff-ul primei reprezentative.

Președintele lui CSMS Iași a lipsit de la ședința de miercuri, fiind plecat în cantonament cu formația moldavă.

"Aș vrea să clarificăm puțin aceste lucruri, că văd că apar tot felul de dezinformări. Cereți conducerii Federației să facă public votul în Comitetul Executiv în privința cantonamentului echipei naționalei, fiindcă nu este nimic secret. Atunci, lucrurile se lămuresc. Lucrurile sunt foarte simple: toată lumea a fost de acord cu organizarea acestui turneu și cu perioada lui, inclusiv eu, bineînțeles. Sigur, au fost discuții, fiindcă am fost puțin puși în fața faptului împlinit, în sensul că trebuia să anunțăm cluburile", a declarat Florin Prunea, miercuri seară, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

"Trebuia să se facă propunere în Adunarea Ligii, să știm cum stăteau lucrurile și nu ieșeau discuții. Din păcate, totul pică pe nea' Puiu (n.r. selecționerul Anghel Iordănescu). Nu aș vrea să fiu în locul lui, sincer. E o chestiune penibilă, fără precedent. Am rămas stupefiat. Am văzut comunicatul lui nea' Puiu, care mi se pare unul extrem de corect și de profesionist făcut. După aceea, am văzut și reacția președintelui Federației, care e peste puterea de înțelegere. S-au făcut înțelegeri pe la spatele selecționerului, întâlniri care au avut loc", a adăugat președintele lui CSMS Iași.

"Ca membru afiliat, aș avea o întrebare: secretarul ăsta general se va sesiza în toată această chestiune? Fiindcă sunt convins că sunt cluburi care așteaptă acest lucru. Mă gândesc la celelalte cluburi care dau jucători la echipa națională, ca Dinamo sau Pandurii. Normal, nea' Puiu trebuie să se adreseze secretarul general, care trebuie să sesizeze Comisia de Disciplină. Ăsta este regulamentul. Dar dacă văd că secretarul general a avut o întâlnire cu finanțatorul Stelei, pe la spatele selecționerului, este ceva de necrezut. Cum se poate așa ceva? Eu am încredere în nea' Puiu că nu a avut nicio înțelegere și i-a convocat, apoi secretarul general a vorbit pe la spatele antrenorului și a spus că nu are ce să le facă jucătorilor", a încheiat Florin Prunea.

40 de meciuri are Florin Prunea în prima reprezentativă a României, pentru care a jucat din 1990 până în 2001.