• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Conflictul dintre FCSB și CSA Steaua pare în acest moment unul mocnit. După ce reprezentanții clubului patronat de către Gigi Becali par că s-au obișnuit cu noua postură, iar cei de la Armată au început activitatea în Liga 4, se părea că lucrurile s-au liniștit. Nu este deloc așa, după cum susține Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Fostul antrenor este convins că în viitorul apropiat tot conflictul se va încheia printr-o fuziune.

Prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”, Stoichiță a precizat că deține informații din ambele tabere.

”Sunt la curent cu orice se întâmplă la ambele echipe Steaua. Vineri m-am văzut cu Lăcătuș, cu Tică Dănilescu. Încă de acum un an am spus că soluția este reasamblarea celor două echipe. Nu-l suporți pe Becali, dar trebuie să fii rațional și eficient!

Este posibil ca cele două echipe să se unească. Atât cei de la Armată, cât și cei din jurul lui Gigi Becali, au înțelepciune și știu ce este mai bine pentru un club care va deveni de câteva ori mai mare", a spus Stoichiță la Digi Sport.

Rămâne acum de văzut dacă această fuziune chiar se va realiza și mai ales în ce condiții. Reprezentanții Armatei ar urma să vină parte integrantă cu grupele de copii și juniori, dar și cu numele, în timp ce Becali, cel mai probabil, va fi de acord să achite o sumă de bani prin care să întrețină în continuare Academia.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Și Anghel Iordănescu a vorbit, în ultimele zile, despre această posibilă alianță.

"Vă mărturisesc ceea ce mi-a spus Gigi Becali. Patronul celor de la FCSB mi-a spus că el crede şi speră că mai devreme sau mai târziu va ajunge la o înţelegere cu Armata. Va recupera tot ce are el de recuperat, siglă, palmares şi tot ce a implicat acest scandal. Mi-e greu să fac o afirmaţie, nu sunt implicat, nu am nicio legătură cu FCSB şi evit să fac mai multe comentarii", a declarat Iordănescu.

Clubul lui Gigi Becali a rămas fără numele Steaua din martie 2017, după decizia instanţelor, în urma conflictului dintre Gigi Becali şi Armată. "Roş-albaştrii" s-au înscris şi în actualul sezon al cupelor europene, cu noul nume, FCSB, iar UEFA le recunoaşte palmaresul complet al Stelei, inclusiv Cupa Campionilor din 1986.

Ministerul Apărării Naţionale a înfiinţat o nouă echipă în vară în liga a patra, CSA Steaua, despre care pretinde că ar avea palmaresul clubului din Ghencea de până în 2003.