• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Finalizarea stadionului din Craiova intră în linie dreaptă. În scurt timp, suprafaţa de joc va fi montată, iar aceasta va fi, se pare, mult mai performantă decât cea de pe Arena Naţională.

Ion Oblemeno va beneficia în perioada următoare şi de gazon, semn că mai este foarte puţin timp până când "bijuteria" Băniei va fi gata. Operaţiunea de montare va dura câteva zile, iar costurile vor fi suportate de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Reprezentanţi ai CNI, FRF şi ai Jandarmeriei Dolj au mers luni la arenă şi au anunţat că stadionul e pregătit pentru montarea gazonului.

"Astăzi am efectuat o vizită de lucru în Craiova, la stadionul Ion Oblemenco, împreună cu membrii Jandarmeriei Dolj şi cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Vizita a avut drept scop stabilirea unor aspecte tehnice cu privire la organizarea recepţiei lucrărilor, care va putea fi demarată în perioada imediat următoare.

În plus, în cadrul vizitei de lucru am clarificat şi aspecte cu privire la omologarea arenei sportive. De altfel, cu această ocazie, constructorul vine cu veşti bune pentru suporterii olteni, declarând că prognoza meteo pentru această săptămână permite demararea procesului de montare al gazonului", se arată într-un comunicat al CNI.

De menţionat faptul că procesul de montare a gazonului ar fi trebuit să se desfăşoare săptămâna trecută, dar a fost puţin întârziat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (cod galben de caniculă).

Specialiştii estimează că suprafaţa de joc va fi mult mai bună decât cea de pe Arena Naţională, care a trebuit să fie schimbată de curând. Noul gazon pe cel mai mare stadion al ţării a fost montat, însă acesta nu pare să fie în acest moment unul perfect

52 de milioane de euro a costat construcţia noului stadion al Craiovei, care va avea o capacitate de 30.983 de locuri şi a cărui recepţie ar trebui să aibă loc la finalul lunii august.

Conform planului inițial, termenul de finalizare pentru lucrările la noul Ion Oblemenco era noiembrie 2016, însă inaugurarea arenei a fost amânată pentru februarie 2017, apoi, pentru finalul lunii martie 2017, iar după aceea pentru finalul lunii iulie 2017.

sursă foto: Compania Națională de Investiții