• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

FC Voluntari a câștigat în premieră Cupa României, dar ilfovenii nu vor putea evolua în sezonul următor al cupelor europene. Astfel, locul ilfovenilor în UEFA Europa League va fi luat de Astra Giurgiu, formație care a terminat campionatul pe locul 6 și a pierdut finala Cupei.

Echipa ilfoveană nu a solicitat la timp licenţa pentru cupele europene. Oficialii Voluntariului au depus la Comisia de Licenţiere o cerere de judecare a solicitării de a putea juca în Europa, însă au primit un răspuns negativ, anunță news.ro. Echipele erau obligate până pe 31 martie să depună la Departamentul de Licenţiere cele două dosare, unul pentru întrecerea internă şi celălalt pentru Europa. FC Voluntari nu a depus atunci decât pentru Liga 1.

Apoi a mai existat un termen, pe 17 aprilie, până la care echipele care puteau ajunge în cupele europene pe traseul pe care o pot face şi echipele din alte eşaloane decât Liga 1, cum este Cupa României, ar fi trebuit să depună o solicitare. Dar echipa ilfoveană nu a folosit nici acea dată.

Astfel, decizia nu pare surprinzătoare decât în cazul în care ținem cont de declarațiile extrem de optimiste ale oficialilor ilfoveni: "În proporţie de 90-95%, Federaţia ne va da voie să jucăm în cupele europene. O să vedeţi" anunța Dan Leasă imediat după victoria din finala Cupei României./

În sezonul viitor al cupelor europene, România va fi reprezentată de Viitorul (turul al treilea - ruta campioanelor) și FCSB (turul al treilea - ruta non-campioanelor) în preliminariile UEFA Champions League, și de Dinamo, CS U Craiova (turul al treilea) și Astra (turul al doilea) în preliminariile Europa LeagueEchipa lui Edi Iordănescu va fi cap de serie la tragerea la sorţi care va avea loc luni, de la ora 15.30, la Nyon.