• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

VIDEO FC Viitorul Constanța - Steaua București 3-1. Gheorghe Hagi a mutat inspirat, sâmbătă seară, contra trupei lui Laurențiu Reghecampf. I-a introdus la pauză pe Casap și pe Morar în locul lui Roșu, respectiv Vână. Noii intrați și-au trecut în dreptul lor câte o reușită, fără de care nu reușeau să se impună în fața ”roș-albaștrilor”.

Mutările de la pauza meciului efectuate de tehnicianul constănțenilor au fost analizate la emisiunea Fotbal Club de Ilie Dumitrescu și Gabi Balint. Ei afirmă că Hagi i-a uimit prin inspirația de care a dat dovadă când i-a introdus pe Casap și pe Morar, care au marcat câte un gol, sâmbătă seară.

”Eu vreau să îl felicit pe Hagi pentru cum a mutat la pauză. A renunțat la Purece, a intrat Morar acolo la mijlocul terenului, în axul central, și a jucat foarte bine.

A făcut-o chiar foarte bine, cu spatele la poartă, a vrut să centreze, apoi a marcat. Dar, într-adevăr s-a schimbat jocul, în momentul în care îl ai pe Chițu, Coman, în partea dreaptă și Morar.

A intrat foarte bine acest copil Casap. Cei doi care au intrat au și marcat, mi-au plăcut ca joc, au arătat maturitate la vârsta pe care o au. Trebuie felicitat Hagi!

A văzut că Steaua stă mai bun în terenul Viitorului, a mutat cu Hodorogea, pe Benzar în linia de mijloc, a echilibrat lupta. Eu zic că Steaua și Reghecampf au greșit din punctul meu de vedere ca abordare, făcând abstracție de eliminare”, a punctat Ilie Dumitrescu.

Fostul internațional a mai adăugat că se simte impresionat de stilul de joc pe care îl abordează gruparea din Ovidiu. ”Hagi a început precaut, după pauză a mutat cu Morar în atac, Purece în linia de mijloc, Chițu în locul lui Purece în atac, a jucat cu o forță ofensivă diferită și s-a văzut în exprimarea jocului.

Văd în echipa lui Hagi anumite automatisme, relații de joc, construcție, abordarea a fost una precaută din start a lui Reghe.

Cu un om în minus, lucrurile au fost destul de complicate, în organizarea de joc, plus gafele. Încet, încet, Viitorul a pus stăpânire pe joc”, a mai specificat Dumitrescu.

Gabi Balint a remarcat trei dintre tinerii pe care a mizat Gheorghe Hagi în partea a doua a jocului de sâmbătă seară și i-a nominalizat aici pe Carlo Casap (18 ani), Florinel Coman (18 ani) și pe Dragoș Nedelcu (20 de ani).

”Trebuie să remarc la Gică că folosește mulți tineri. Mai mereu îl bat la cap și îi spun să promoveze jucătorii foarte buni, pe cei tineri, că el mai aducea jucători mai în vârstă, cu experiență.

În meciul cu Steaua cei mai buni jucători au fost Coman, Casap și Nedelcu. Toți crescuți de Hagi”, a remarcat și Gabi Balint.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

În partida cu Dinamo, din sezonul regulat, Viitorul Constanța se impunea pe ”Ștefan cel Mare” după mutările efectuate de Hagi. Condus, după reușita lui Dan Nistor, tehnicianul oaspeților l-a introdus la pauză pe Neluț Roșu, care a contribuit cu un assist la golul egalizator. La zece minute după reluare, Vlad Morar a fost înlocuit de Florinel Coman. Fotbalistul de doar 18 ani a punctat decisiv și Viitorul a obţinut calificarea matematică în play-off.

Și în partida cu Poli Timișoara, Hagi a mutat inspirat când l-a introdus pe Florinel Coman, în locul lui Morar, înainte de startul reprizei secunde. Florinel Coman a stabilit scorul final după ce a marcat din postură de singur cu portarul, după o pasă a lui Chițu.

În partida cu Pandurii, noua ”bijuterie” a lui Hagi a finalizat elegant, cu exteriorul piciorului stâng, la colțul lung. Cu doar 10 minute înainte de-a înscrie, Coman era introdus pe teren în locul lui Iancu.