• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Gigi Becali și-a propus în această vară să-i transfere la FCSB pe Dragoș Nedelcu și Florinel Coman de la Viitorul pentru ca Nicolae Dică să nu aibă bătăi de cap în privința acelui jucător eligibil pentru reprezentativa Under 21 pe care trebuie să-l aibă în permanență pe teren.

Astfel, Nedelcu (20 de ani) urma să fie titular la "închidere", într-un sistem 4-2-3-1, alături de Mihai Pintilii. Lucrurile s-au schimbat însă rapid, iar Dică ar putea să nu lucreze cu niciunul dintre cei doi jucători.

Mai întâi, Pintilii (32 de ani) a primit o ofertă avantajoasă din străinătate, iar, apoi, Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului, a anunțat că oferta ”roș-albaștrilor” pentru Nedelcu nu a fost acceptată.

I s-au transmis lui Gică Hagi și ofertele care au fost făcute publice. 3,5 milioane pentru Coman și Nedelcu + 20% dintr-un următor transfer. Până acum, nu s-a mișcat nimic. Eu sper să nu se miște nimic nici de acum în direcția respectivă.

Nu ar fi imoral, dar ar fi necuvenit ca ei să beneficieze de jucători de la noi ca urmare a situației pe care au creat-o chiar ei. Dacă se vor găsi oferte chiar și egale cu cele ale Stelei, ele vor fi preferate. Este normal să nu întărești o echipă cu care te lupți în mod direct”, a declarat Cristian Bivolaru, vineri, la Fotbal Club, ÎN DIRECT la Digi Sport, contrazicând astfel afirmațiie lui Becali de joi:

Discutăm doar despre Nedelcu acum, impresarul mi-a spus că semnăm în proporție de 90% săptămâna viitoare. Pentru Nedelcu am dat 1,5 milioane de euro, plus 20% dintr-un eventual transfer”, susținea patronul FCSB-ului.

Plecarea lui Pintilii și ratarea transferului lui Nedelcu l-ar pune astfel în mare dificultate pe Nicolae Dică, mai ales că Fernando Boldrin și Sulley Muniru au și ei șanse mici să rămână. Astfel, antrenorul FCSB-ului va avea mari probleme atunci când va alege jucătorii pe care îi va folosi în fața apărării, fiind nevoit să improvizeze.

Cel mai probabil, în cazul în care clubul nu va găsi alternative în perioada de transferuri, Dică îl va utiliza în continuare pe Ovidiu Popescu pe postul de închizător, iar, alături de el, va juca Filipe Teixeira, dacă portughezul de 36 de ani va semna cu ”roș-albaștrii”.

Mergând mai departe, în cazul în care Nedelcu nu va ajunge la FCSB, antrenorul vicecampioanei României va trebui să găsească un alt jucător cu vârsta sub 21 de ani. Nu o singură dată, însă, Gigi Becali a spus că, dacă nu va găsi un alt fotbalist care să fie eligibil pentru echipa națională de tineret, atunci Dennis Man va fi titular.

Dacă nu-l iau pe Nedelcu, îl avem pe Man. O să sacrificăm un atacant și o să-l băgăm pe Man, sau o să-l punem pe dreapta. Mie îmi spune lumea că Man e mai bun decât Coman”, a zis, joi, Becali.

Prin urmare, jucătorul venit anul trecut de la UTA ar urma să joace, alături de Budescu și Florin Tănase, în linia de trei mijlocași ofensivi din spatele unicului atacant, Denis Alibec.

O altă variantă ar fi portarul de 19 ani adus de la Foresta Suceava, Toma Niga, însă e greu de crezut că acesta îi va lua locul între buturi lui Florin Niță.

Trebuie spus că Nicolae Dică ar putea apela și la o așezare 4-1-4-1, în care Ovidiu Popescu să fie singurul mijlocaș din fața apărării, Teixeira să joace în banda dreaptă, iar Dennis Man să fie utilizat împreună cu Budescu, în spatele lui Alibec.

Uite atacul nostru: Tănase, Alibec și Budescu. Tănase va juca în stânga sau, dacă joacă Budescu în centru, să jucăm 4-1-4-1. O să vedem, dar Budescu e prea bun decar ca să-l schimbi de acolo.

Teixeira poate să joace ori în dreapta, ori în stânga, el poate juca ce vrea acolo, cred că va juca în locul lui Boldrin, ori în dreapta în locul lui Jakolis”, mai spunea Gigi Becali.

Indiferent de sistemul folosit, un lucru pare sigur în echipa lui Dică. Prin folosirea lui Ovidiu Popescu la mijlocul terenului, Marian Pleașcă are toate șansele să fie titular pe postul de fundaș dreapta și, astfel, să joace altături de Mihai Bălașa, Marko Momcilovic și Junior Morais în linia de apărare. Nu trebuie uitat însă nici Ionuţ Larie ar putea juca în centrul defensivei. Probabil că acest lucru se va întâmpla atunci când Dică va avea nevoie de Momcilovic în banda stângă.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT