• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE ora 14:07: Mihai Stoica va fi eliberat! Tribunalul Ilfov a încheiat rapid deliberarea în cazul eliberării lui Mihai Stoica și a anunțat decizia definitivă: fostul manager general al Stelei va fi eliberat condiționat din închisoare, potrivit Digi24.

Conform procedurii, MM Stoica urmează să se întoarcă în arestul de la Jilava, urmând să fie eliberat abia după ce penitenciarul va primi hârtia cu decizia de eliberare condiționată. Este o chestiune de ore și se așteaptă ca fostul oficial stelist să fie acasă luni seară.

Mihai Stoica este al cincilea inculpat din Dosarul Transferurilor care este eliberat, după Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

După gratii mai rămân 3 oameni de fotbal, dintre cei 8 condamnați în martie 2014: Cristian Borcea și frații Ioan și Victor Becali.

La ședința de luni, de la Tribunalul Ilfov, Judecătoria Buftea au participat și antrenorul stelist Laurențiu Reghecampf, alături de team managerul Marius Ianuli, dar și fiica lui Mihai Stoica, Teodora, însoțită de partenerul ei. A fost acolo și Vasile Maftei, actualul jucător al lui FC Voluntari, care a avut o relație foarte bună cu oficialul Stelei, în perioada în care au colaborat la Unirea Urziceni. 


UPDATE ora 13:50: S-a încheiat ședința de luni, de la Tribunalul Ilfov, în care s-a discutat posibilitatea eliberării lui Mihai Stoica din închisoare.

Judecătorul a spus că sentința este în deliberare și decizia finală va fi anunțată cel târziu marți, de către purtătorul de cuvânt al Tribunalului Ilfov, însă este de așteptat ca acest lucru să se întâmple în cursul zilei de luni.


UPDATE 12:30: Actualul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, şi fotbalistul celor de la FC Voluntari, Vasile Maftei (bun prieten cu MM), au mers azi la Tribunalul Buftea pentru a-l susţine pe MM Stoica. Fostul manager al Stelei va afla azi dacă va fi eliberat condiţionat.

Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în Dosarul Transferurilor, în care opt dintre cei mai puternici oameni din fotbalul românesc au fost trimişi la închisoare pentru fraude în transferurile de fotbalişti.

În perioada petrecută în arest, Mihai Stoica - de meserie inginer siderurgist - a scris 4 lucrări științifice, grație cărora pedeapsa i-a fost redusă cu 120 de zile. A câștigat alte 94 de zile grație muncii depuse în penitenciarul Rahova, la atelierul de tâmplărie, dar și fiindcă a fost antrenor-jucător în echipa penitenciarului Jilava, alături de Gică Popescu.

Până în prezent, patru condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare - Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

713 zile din pedeapsă a ispăşit fostul manager al Stelei până acum


Mihai Stoica (50 de ani) mai are de aşteptat o singură zi până când va afla cu certitudine dacă va fi eliberat condiționat. Judecătoria Sectorului 4 a hotărât în urmă cu o lună că acesta întruneşte criteriile pentru a fi pus în libertate, însă procurorii au contestat decizia. Decizia finală va fi luată luni, la ora 12:30.

Prezent în această dimineaţă la biserică, Becali a vorbit despre posibilitatea ca fostul manager să devină liber şi i-a transmis că îl aşteaptă la Steaua. Nu într-o funcţie oficială, pentru că nu va putea să ocupe un astfel de rol pentru o perioadă, ci din postura de consilier.

"Mâine e ziua lui de eliberare, dar nu mă intrebaţi pe mine despre asta. Locul lui e la Steaua, nici măcar nu am angajat om pe funcţia aia din respect pentru el", a comentat Becali.