• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Oficialii Stelei, prin vocea finanțatorului Gigi Becali, susțin că s-au înțeles cu omologii celor de la CSU Craiova în privința transferului lui Andrei Ivan (19 ani).

Mai mult, Becali a spus că a ajuns la un numitor comun și cu jucătorul și că este doar o chestiune de timp până când acesta își va pune semnătura pe contractul cu gruparea campioană.

Gigi Becali a dezvăluit, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT și în EXCLUSIVITATE găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, cât va plăti Steaua pentru noul ei jucător.

”Am fost de acord cu suma de două milioane de euro, plus un procent de 20% la revânzare sau suma de 700.000 de euro. Am acceptat acești termeni pentru că eu cred foarte mult în acest jucător, pentru că va fi cel mai tare transfer din istoria fotbalului românesc”, a spus Becali.

CSU Craiova nu este însă singura deținătoare a drepturilor federative asupra lui Ivan. Și Sporting Pitești, club la care este acționar Nicolae Badea, fostul președinte de la Dinamo, și unde a fost junior Andrei, deține un procent din atacant.

”Și am fost de acord să plătesc și procentul lui Nicu Badea, 150.000 de euro, plus 100.000 de euro dacă intrăm în grupele Champions League. Bine, ne-am înțeles, sper să nu se răzgândească, dar nu cred pentru că este om de onoare”, a completat șeful Stelei.

Dinamo deținea supremația până acum

Finanțatorul roș-albaștrilor, care a mai spus că nu a renunțat la Budescu și la Enache, a explicat și cum va fi folosit Ivan în formula Stelei.

”De Budescu am nevoie imediat, dar Ivan este un jucător despre care nu se știe dacă va juca la noi. De fapt, cu siguranță, va primi la fiecare meci 25 de minute sau 30 de minute, că nu dai două milioane de euro pe un jucător ca să stea pe bancă”, a mai spus Becali. 

În concluzie, Steaua va plăti pentru Ivan minimum 2.100.000 de euro, dar suma poate crește până la aproape 3 milioane de euro, dacă jucătorul va fi transferat în timpul contractului la o grupare din străinătate și dacă roș-albaștrii vor ajunge în grupele UCL.

În aceste condiții, tânărul atacant, în vârstă de 19 ani, va deveni cel mai scump din istoria Stelei, dar și din fotbalul românesc. Până acum, cel mai important transfer intern era deținut de Dinamo, care a plătit pentru Gabi Torje două milioane de euro către Poli Timișoara.

Cele mai scumpe transferuri din istoria Stelei, până la Ivan

Cristi Tănase - 1.800.000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale jucătorului pentru FC Argeș.

Dayro Moreno - 1.650.000 de euro pentru Once Caldas (Columbia)

Ciprian Tătărușanu - 1.500.000 de euro pentru Gloria Bistrița

Janos Szekely - 1.500.000 de euro pentru Oțelul.