• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Constantin Budescu (26 de ani) a plecat miercuri, 20 ianuarie, din cantonamentul Astrei din Cipru cu destinația Qatar. Fotbalistul a fost de acord cu oferta pe care a primit-o din partea celor de la Umm Salal.

Marius Șumudică, antrenorul giurgiuvenilor, a explicat, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport, ce l-a convins pe Budescu să aleagă oferta șeicilor în detrimentul Stelei.

”Budescu este în avion în acest moment în drum spre Qatar. Trebuie să mai treacă vizita medicală, pentru că între cluburi s-a ajuns la un consens, cu el la fel s-au înțeles, mai este doar testul medical de trecut.

La Umm Salal, Budescu are un salariu mult mai mare. Asta în afara banilor pe care-i primește la semnătură, care depășesc salariul pe un an la Steaua. 

S-a despărțit cu greu de Astra, dar este un contract pe care cu greu îl poți refuza”, a spus Șumudică la Digi Sport.

Antrenorul a spus că nu știe exact în ce stadiu al discuțiilor ajunsese Budescu cu oficialii Stelei.

”Nu știu exact ce a fost cu Steaua, dacă și cât a negociat, pentru că nu este frumos să-l întreb eu astfel de chestiuni. Eu sunt antrenor, dar vă pot spune că în Qatar va ajunge la aproape două milioane de euro în doi ani și jumătate”, a mai spus Șumudică la ”Fotbal Club”.

Steaua i-a oferit lui Budescu un salariu de 20.000 de euro pe lună, ceea ce înseamnă un total de 240.000 de euro pe an. Asta presupune că la Umm Salal, Budescu va primi aproape 300.000 de euro la semnătură.