• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gică Hagi susţine că şi-ar dori să vândă jucătorii pe care îi formează la Viitorul în Liga 1, dar în actualul context din fotbalul românesc, doar Steaua îşi permite să plătească sumele cerute de liderul campionatului. În acelaşi timp, managerul tehnic al constănţenilor susţine că în spatele deciziei de a nu mai ceda jucători roş-albaştrilor nu stă o strategie de a nu întări o contracandidată la titlu.

"Noi am fost construiţi, formaţi, şi suntem în continuare, să furnizăm jucători. Dar, din păcate, în campionatul nostru, e doar o echipă care are capacitatea asta de a cumpăra. Nu mai e campionatul în care CFR cumpăra, Dinamo cumpăra, Rapid cumpăra... Aş fi vrut eu asta, pentru că trăiam liniştit. Le dădeam lor jucători. Şi mâine, dacă s-ar întâmpla, nu aş avea nicio problemă.

Aş dori să am un campionat şi eu să formez jucători. Ăsta sunt, aşa mă percepeţi. Acum sunt obligat să mă duc mai sus. Nu e nicio strategie să nu mai vând jucători la Steaua, e o piaţă. Dacă vine o ofertă şi ne convine, intrăm într-o discuţie.

Nu aş refuza să dau jucători la nicio echipă, importantă e oferta. Dar momentul îl alegem noi. La noi în casă doar noi decidem. Când decidem că e bine pentru club să vindem, o facem", a explicat Hagi, la "Digi Sport Matinal".

Fostul căpitan al echipei naţionale nu este de acord cu percepţia potrivit căria jucătorii de la Viitorul sunt prea scumpi pentru Liga 1.

"Cât timp Tătăruşanu a costat 1,8 milioane acum nu ştiu câţi ani, de ce jucătorii noştri nu ar costa atât cât costă? De ce nu ar costa Tase (Florin Tănase - n.r.) atât cât a costat?", s-a întrebat Gică Hagi.