• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Adrian Mutu (37 de ani) a revenit în fotbalul românesc cel puțin pentru următoarele șase luni de zile. Internaționalul român a semnat cu ASA Târgu Mureș iar luni, 18 ianuarie, va pleca deja în cantonament cu gruparea antrenată de către Petre Grigoraș.

Președintele celor de la ASA, Bogdan Mara, a explicat într-un interviu acordat în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport cum au decurs negocierile cu fostul jucător al lui Juventus, Fiorentina și Chelsea (ca să ne raportăm la cele mai importante), dar și la ce visează acum ardelenii în sezonul actual.

Digi Sport: Cum au decurs negocierile şi cum aţi reuşit să-l convingeţi?
Bogdan Mara: Negocierile au decurs destul de uşor nu a fost o problemă pentru că nu s-a pus neapărat problema banilor. Importantă a fost dorinţa lui Adi de a veni la o echipă bună unde să poată să demonstreze valoarea lui şi dorinţa lui de a ajunge din nou la echipa naţională şi la turneul final din vară.

Din partea noastră a avut toată disponibilitatea pentru că e un jucător de mare valoare pe care noi ni l-am dorit, un jucător de mare valoare din fotbalul românesc. Sperăm să demonstreze tuturor cine este Adi Mutu şi sunt convins că va avea încă un cuvânt de spus în campionatul românesc, şi un jucător care ne va ajuta cu siguranţă să ne realizăm obiectivele.

Ce durată are contractul?
Pe moment, am semnat până la vară, până la finalul campionatului şi cu opţiune, dacă suntem mulţumite ambele părţi.

E un contract special în funcţie de obiectiv? A fost un efort financiar deosebit făcut de voi?
Nu, din punct de vedere financiar nu a fost nimic exagerat nimic ieşit din comun. Nu a contat foarte mult acest aspect, asta pentru că nici nu suntem o echipă care să dăm salarii foarte mari. E un contract foarte normal pentru o echipă din România.

Ce aşteptări are ASA de la Mutu?
Aşteptări foarte mari pentru că Adi e un jucător foarte valoros şi ne dorim să facă o pregătire foarte bună cu echipa. Vrem să se integreze în angrenajul echipei, să ne ajute să ajungem acolo unde ne dorim, să intrăm în play-off iar acolo să ajungem cât mai sus dar şi în finala Cupei României.
Adi, prin tot ce poate face în teren, prin golurile marcate, şi fazele pe care le poate face, prin experienţa lui să ajute echipa să să ne îndeplinim obiectivele.

Poate prinde Campionatul European ca jucător la ASA?
Sunt foarte convins că poate s-o facă, nu cred că avem jucători aşa valoroşi cum e Adi. Singura lui problemă e să intre în formă fizică în perioada de pregătire.

Este cel mai important transfer din istoria clubului?
Cu siguranţă da. Dacă ne uităm cine este Adi Mutu şi la valoarea lui cred că este un transfer extrem de important pentru orice echipă din România.

Ce transfer e mai tare Marica la Steaua sau Mutu la ASA?
Amândoi sunt extrem de valoroşi, sunt doi jucători de care echipa naţională are nevoie, mă bucur că au revenit. Şi Săpunaru la fel. Toţi sunt jucători pe care cred că îi vom vedea la Campionatul European şi dacă Adi îşi intră în formă fizică bună va ajuta mult echipa României.

E departe de cea mai bună formă a lui fizică şi sportivă?
Vom vedea. Luni va pleca cu echipa în cantonament şi trebuie să tragă tare să se pună la punct fizic. E singurul lucru care-i lipseşte.

V-aţi consultat şi cu antrenorul?
Am vorbit şi cu Grig (n.r. - Petre Grigoraș) şi cu conducerea clubului. Toată lumea a fost de acord, aşteptăm şi rezultatele acum.

Mai urmează şi alte transferuri?
În mare nu şi 95% ne-am închis pentru că au venit jucători importanţi: Ţucudean, Marius Constantin, Buş, Matei, Ciolacu. Vedem în perioada de pregătire cum stăm şi poate să mai vină maxim un jucător.

Cu aceste transferuri ASA îşi propune un loc european?
Cu siguranţă, ăsta e obiectivul nostru, un loc de cupe europene. Important e să ajungem în play-off şi odată ajunşi acolo ne jucăm şansa.

Chiar şi la titlu?
Nu excludem niciodată nimic. Nu e un obiectiv principal, dar dacă victoriile ne vor duce acolo şi ne vom apropia nu putem exclude. Poţi să visezi mereu.

Cu ce crezi că a reuşit să-l convingă ASA pe Mutu, deşi a fost dorit şi de Steaua şi de Viitorul?
I-am demonstrat lui Adi că suntem echipa care şi-l doreşte cel mai mult. Suntem o echipă bună, am demonstrat-o. Şi Adi avea nevoie de o echipă bună unde să evolueze pentru a avea rezultate. Pentru a ieşi în evidenţă are nevoie de o echipă bună de un grup bun. Are şi câţiva jucători cu care este prieten din echipa noastră.

Va juca echipa pentru Adi sau el va ieşi în faţă?
Nu cred că va juca echipa pentru Adi. El trebuie să joace pentru echipă. Dacă suntem un grup unit şi Adi poate ieşi în evidenţă.