• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

CFR Cluj a început actualul sezon cu un deficit de șase puncte și de atunci ardelenii își caută dreptatea pe la Tribunalul Sportiv pentru Arbitraj de la Lausanne. Reprezentanții celor de la TAS le-au transmis ardelenilor azi, vineri, 29 ianuarie, data la care vor primi un răspuns ferm.

Concret, reprezentanții celor de la TAS au decis că nu vor să influențeze indirect lupta care se dă în Liga 1 pentru calificarea în play-off, drept pentru care au decis că vor da verdictul luni, 29 februarie.

În acest moment din sezonul regulat mai sunt trei etape. Prima, a 24-a, va începe vineri, 12 februarie, în timp ce ultimul meci din sezonul regulat, adică din etapa a 26-a se va derula, cel mai probabil, luni 29 februarie.

Cei de la CFR sunt optimiști în privința unui răspuns favorabil și de aceea vor încerca să adune maximum de puncte în aceste trei runde pentru a prinde un loc în play-off.

În acest moment, CFR Cluj se află pe locul 10 cu 24 de puncte. Cu cele șase puncte, fosta campioană ar ajunge la 30 și s-ar afla la cinci puncte distanță de ultimul loc ce asigură accesul în play-off și care este ocupat acum de ASA Târgu Mureș cu 35 de puncte. 

”Sunt încrezător, pentru că suntem sancționați pentru un lucru pe care nu-l putem face: ni se cere să plătim niște datorii dinainte de intrarea în insolvență, iar legea insolvenței interzice și e chiar infracțiune să faci așa ceva”, a spus Iuliu Mureșan pentru Digi Sport.

CFR, la fel ca Petrolul Ploiești, au fost sancționate de către comisiile FRF cu câte șase puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licențiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători și terți. Ambele cluburi au făcut apel la toate comisiile la care aveau dreptul în România, dar nu au avut câștig de cauză. Astfel, ambele au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne.

Se așteaptă răspuns și în privința insolvenței

Oficialii grupării din Gruia mai au emoții și în privința insolvenței. Tribunalul trebuie să ofere azi un răspuns, după ce planul de reorganizare a fost aprobat de către creditori. 

Adunarea creditorilor FC CFR 1907 Cluj SA a votat în 30 decembrie 2015 planul de reorganizare al clubului aflat în insolvență. Planul a fost aprobat cu un procent de 52,82% din totalul valoric al masei credale, mai mulți fotbaliști care au evoluat la echipă votând împotrivă. Astăzi, CFR va afla dacă instanţa aprobă planul de reorganizare.