• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Steaua - Gaz Metan 0-1. Firma de mentenanţă care se ocupă de Arena Naţională din Bucureşti a definitivat montarea noului gazon de pe stadionul care a costat peste 230 de milioane de euro.

Suprafața de joc, a 7-a de la inaugurarea stadionului de cinci stele, se prezintă acum în condiții impecabile. Primele echipe care au beneficiat de ”masa de biliard” au fost Steaua și Gaz Metan Mediaș, echipe care s-au întâlnit duminică seară, în etapa a 12-a a Ligii 1, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

"Suprafaţa de joc a fost decopertată şi a fost înlocuit substratul de nisip, 5-6 centimetri, cu unul nou, foarte fin. Conform contractului de mentenanţă pe care îl avem cu Primăria Capitalei, gazonul trebuie schimbat o dată pe an, dar până la urmă totul ţine de numărul meciurilor care au loc pe el. Dacă întreţinerea ajunge să fie prea scumpă, atunci normal că e mai rentabil să fie schimbat gazonul", a declarat pentru Digi Sport Cristian Costea, reprezentantul firmei care asigură mentenanţa Arenei Naţionale.

Această acţiune reprezintă cea de-a 7-a schimbare a gazonului pe care primul meci care s-a disputat a fost România-Franţa 0-0, în septembrie 2011. După ce au fost achiziţionate cele două sisteme care ajută la întreţinere, cel de sub gazon, folosit pentru aerare, fertilizare şi drenaj, şi cel de suprafaţă, pentru fotosinteză, durata de viaţă a gazonului pe Arena Naţională este de aproximativ un an. Schimbarea a fost estimată la circa 200.000 de euro.