• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ciprian Marica îl avertizează pe Denis Alibec că nu îi va fi uşor să se impună la Steaua. Fost jucător al roş-albaştrilor, atacantul de 31 de ani nu pune sub semnul întrebării calităţile jucătorului de la Astra Giurgiu, dar susţine că acestea nu sunt suficiente pentru a-i asigura un loc de titular în echipa lui Laurenţiu Reghecampf.

Steaua a rezolvat deja transferul lui Alibec, care se va alătura lotului vicecampioanei în pauza de iarnă. Deşi entuziasmul în rândul fanilor stelişti este mare, Marica este de părere că fotbalistul de 25 de ani va avea serios de tras pentru a se impune la actualul lider al Ligii 1.

"Alibec este un jucător care mie îmi place, cu un potenţial deosebit. Aşa cum spunea domnul Hagi, creează singur fotbal, dar la Steaua e altceva. Se va lovi de nişte rigori, de o atmosferă nu atât de prielnică precum la Astra. Are nevoie de acomodare", a precizat Marica.

Fostul internaţional a amintit şi de atacanţii cu nume care au trecut recent pe la Steaua fără a reuşi să se ridice la înălţimea aşteptărilor.

"Sper şi îmi doresc să cred că va da randament la Steaua. Tade era golgheterul Romaniei, Marica golgheterul naţionalei, Golubovic era şi el golgheter şi niciunul nu s-a impus. N-aş vrea să intru în vreo polemică, să sperăm că Alibec va face treabă", a conchis Ciprian Marica.

În acest sezon, Alibec a marcat 3 goluri pentru Astra, în 11 apariţii în toate competiţiile.

Ciprian Marica este în prezent liber de contract, după ce în vară și-a reziliat contractul cu Steaua. Nouă meciuri a evoluat atacantul pentru roș-albaștri în sezonul trecut, nereușind să marcheze vreun gol.