• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Constantin Budescu (26 de ani) este sfătuit să nu facă pasul spre un campionat din Golf. Chiar dacă rețeta financiară ar fi una tentantă, mutarea îi poate reduce șansele de a fi convocat în lotul pentru Campionatul European din Franța.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a spus, într-un interviu EXCLUSIV acordat pentru Digi Sport, că Budescu s-ar plia mult mai bine pe campionatul Spaniei, de unde însă nu are oferte. În schimb, firma de impresariat condusă de Sandu caută soluții de transfer în alte campionate de top.

”Poate și el se gândește mai mult că, fiind în România sau în Europa, va fi mult mai ușor și pentru echipa națională. Probabil că ia în calcul și el faptul că o evoluție bună la turneul final din Franța îi poate aduce la vară mai multe soluții de transfer”, a spus ”Nașu’”.

Mircea Sandu spune că firma pe care o reprezintă are o relație foarte bună cu Astra și că, în acest moment, se caută soluții de transfer mai bune pentru Budescu.

”Pentru Budescu, Spania ar fi un campionat care i s-ar potrivi foarte bine, dar nu are cereri. Și noi încercăm să-i găsim ceva și în Germania și în Anglia, pentru că avem o relație foarte bună cu cei de la Astra”, a spus Mircea Sandu pentru Digi Sport.

Lung jr abia așteaptă să plece de la Astra: ”Și noi vom fi mai liniștiți!”

Budescu nu a semnat cu nicio echipă încă, dar colegii săi de la Astra sunt convinși că acesta nu va mai juca la gruparea giurgiuveană și în acest an.

”Budi poate să joace fără probleme în orice campionat pentru că este un jucător foarte talentat, un jucător înzestrat. Mi-ar părea rău, dacă ar pleca, pentru că aș pierde un prieten, dar m-aș bucura pentru el și m-aș bucura și pentru club.

Pentru că, odată cu transferul lui Budi va intra o sumă importantă și în conturile clubului, astfel că și noi vom fi mai liniștiți. În plus, și el se va realiza din punct de vedere financiar”, a spus Silviu Lung jr.

Giurgiuvenii au probleme financiare, iar plecarea fotbalistului de 26 de ani este iminentă. Budescu a contribuit la câștigarea celor două trofee din vitrina Astrei: Cupa și Supercupa României, ambele câștigate în 2014.

8 goluri în 18 meciuri a înscris Budescu, în această ediție de campionat, pentru liderul Ligii 1.