• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Costel Gâlcă (43 de ani), antrenorul care a câștigat toate trofeele interne cu Steaua în sezonul trecut, a spus, într-un interviu EXCLUSIV acordat pentru emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport, care au fost motivele ce l-au convins că nu mai are rost să continue pe banca tehnică a roș-albaștrilor.

Tehnicianul, care este liber de contract după ce a plecat din Ghencea, a explicat că haosul de la Steaua este cauzat de modul în care cei din conducere își derulează activitatea.

”Mă așteptam ca Steaua să joace cel puțin în Europa League, dar se mai întâmplă. Pe de altă parte, cei de acolo trebuie să se gândească acum la o reconstrucție. Am văzut că s-a renunțat la mulți jucători, deci pe de o parte s-a dovedit că s-a greșit atunci când au fost aduși.

N-am înțeles un lucru. Dacă vrei echipă care să atace Champions League și vrei să iei jucători cât mai buni trebuie să o faci repede, ca să se integreze. Apoi au spus că nu mai vor jucători străini, dar am înțeles că urmăresc tot străini. Nu mai înțeleg nimic!”, a spus Gâlcă pentru Digi Sport.

Costel Gâlcă s-a declarat dezamăgit de atmosfera de la echipă și a declarat care a fost primul moment în care s-a gândit la demisie.

”Sunt dezamăgit! Când vezi astfel de lucruri, nu știi ce să mai zici. Prima dată am vrut să renunț în decembrie, după ce au plecat cei trei (n.r. - Sânmărtean, Szukala și Keșeru), dar apoi am zis să rămân și să mă concentrez pe campionat.”

Într-un final, Gâlcă, care a evitat să spună dacă ar mai fi tentat de o nouă aventură ca ”principal” al roș-albaștrilor, a spus că el a fost cel care a renunțat la Steaua și nu invers.

”Puteam continua la Steaua, aveam stipulată clauza în contract dacă câștigam campionatul. Puteam să mai rămân, dar mi-a fost de ajuns, nu cred că trebuie să forțezi lucrurile în viață”, a conchis Costel Gâlcă la Digi Sport.