• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Tudorel Mihăilescu, portarul lui ASF Frăţia, a revenit în prim planul fotbalului românesc, după ce a închis poarta în faţa lui AFC Rapid, una dintre formaţiile care se luptă pentru titlul de continuatoare a adevăratului Rapid. Disputa dintre cele două formaţii, contând ca o restanţă în Liga a 5-a, Seria 2, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Juniorii pregătiți de Mihai Iosif, care vor să ia locul Rapidului în inimile suflării giuleştene, s-au împiedicat de o formaţie de pensionari, Frăţia având în componenţă mulţi jucători trecuţi de 50 de ani. Eroul nostru, portarul Mihăilescu, care în urmă cu nişte ani a apărut inclusiv în prestigiosul New York Times, a fost cel mai bun de pe teren. În ciuda faptului că îi lipseşte antebraţul stâng, acesta a făcut o nouă partidă mare.

La 40 de ani de când a dat probe de joc la Rapid (acum are 49), Mihăilescu a avut şansa să evolueze împotriva unei formaţii ce susţine că are "rădăcini" în vechea echipă, intrată în această toamnă în faliment.

Operator monitorizare în viaţa de zi cu zi, goalkeeper-ul a mai adunat, de-a lungul timpului prezenţe în Liga a 4-a şi a 5-a, de fiecare adversarii fiind uluiţi de talentul avut.

"Inclusiv ieri (n.r. – la meciul cu AFC Rapid) le-am scos din vinclu o minge de pe partea stângă la care au rămas toţi... M-au aplaudat toţi. Au crezut că, dacă trag în stânga, îmi dau gol", a explicat portarul Mihăilescu în ProSport, pentru ca apoi să explice faptul că nu i se pare o corvoadă să apere: "Din fericire pentru mine, nu e greu. E o curiozitate pentru alţii, într-adevăr, poate părea ceva foarte greu, dar eu m-am obişnuit. Sunt 40 de ani de când joc fotbal. Am lucrat şi lucrez foarte mult la viteza de reacţie. Şi la mobilitate. Sunt chestii care mă ajută".

sursă foto: Facebook Tudorel Mihăilescu