• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, în conferinţa de presă de după CEx., de vineri, că forul pe care îl conduce va solicita LPF un procent de 5% din drepturile TV plătite pentru Liga 1.

Astfel, cei 5% din drepturile TV încasate anual ar urma să ajungă în liga a doua şi a treia, în spirit de solidaritate, dar şi pe considerentul că "în majoritatea campionatelor europene se practică acest lucru", după cum a precizat Burleanu.

Pe de altă parte, surse din interiorul Ligii susţin că acest subiect nu ar fi fost pe ordinea de zi, ci este o intenţie mai veche a FRF. Aceştia ar face această mişcare din interes electoral, ţinând cont că se apropie alegerile pentru preşedinţia Federaţiei.

Pe 27 aprilie va avea loc Adunarea Generală a LPF, când cel mai probabil forul condus de Gino Iorgulescu nu va accepta propunerea făcută de Răzvan Burleanu.

O lună mai târziu, pe 27 mai, va fi Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, iar atunci forul va decide ca acest procent să se îndrepte spre ligile inferioare.

34,1 milioane de euro este suma pe care o vor primi echipele din Liga 1, din drepturile TV, până în 2019. Astfel, 5% din această sumă ar reprezenta 1,7 milioane de euro.