• Tenis: WTA Wuhan (Digi Sport 2, 24 - 30 septembrie)
  • Liga 1: Botoșani-Viitorul (ora 18:00) și Astra-CFR Cluj (ora 20:30) se joacă luni, 25 septembrie, pe Digi Sport 1

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, în conferinţa de presă de după CEx., de vineri, că forul pe care îl conduce va solicita LPF un procent de 5% din drepturile TV plătite pentru Liga 1.

Astfel, cei 5% din drepturile TV încasate anual ar urma să ajungă în liga a doua şi a treia, în spirit de solidaritate, dar şi pe considerentul că "în majoritatea campionatelor europene se practică acest lucru", după cum a precizat Burleanu.

Pe de altă parte, surse din interiorul Ligii susţin că acest subiect nu ar fi fost pe ordinea de zi, ci este o intenţie mai veche a FRF. Aceştia ar face această mişcare din interes electoral, ţinând cont că se apropie alegerile pentru preşedinţia Federaţiei.

Pe 27 aprilie va avea loc Adunarea Generală a LPF, când cel mai probabil forul condus de Gino Iorgulescu nu va accepta propunerea făcută de Răzvan Burleanu.

O lună mai târziu, pe 27 mai, va fi Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, iar atunci forul va decide ca acest procent să se îndrepte spre ligile inferioare.

34,1 milioane de euro este suma pe care o vor primi echipele din Liga 1, din drepturile TV, până în 2019. Astfel, 5% din această sumă ar reprezenta 1,7 milioane de euro.