• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Rapid - Academica Clinceni 3-1. Giuleștenii au obținut matematic promovarea după victoria din finalul săptămânii trecute însă emoțiile nu au trecut în totalitate pentru formația pregătită de Dan Alexa. Tehnicianul vișiniilor este însă convins că Rapid nu va fi depunctată.

Clubul a plătit datoria către Rhema Obed însă riscă în continuare să rămână fără cele 6 puncte, sau cel puțin asta a susținut Florin Prunea, membru al Comitetului Executiv al FRF. Giuleștenii pot termina pe primul loc în Seria I chiar și dacă această penalizare va fi aplicată. Rapid trebuie să câștige la Bacău și Dunărea Călărași să nu se impună în disputa cu Academica Clinceni din ultima etapă.

"Nu vreau să mă gândesc la aşa ceva . Am fost asiguraţi că nu ni se vor lua cele 6 puncte. Sunt foarte optimist din acest punct de vedere. S-a făcut absolut tot ceea ce a fost necesar pentru a nu se întâmpla lucrul ăsta. Oricum vom merge la Bacău să câştigăm, indiferent de situaţie, chiar dacă poate vor evolua jucători care au intrat mai puţin" a declarat Alexa în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

57.000 de euro i-a plătit conducerea alb-vișiniilor mijlocașului englez, care a dat în judecată la FIFA clubul patronat de Valerii Moraru și a câștigat. Săptămâna trecută, forul mondial a trimis Federaţiei Române de Fotbal o somaţie în care a cerut penalizarea cu 6 puncte a grupării giuleştene. Comitetul Executiv al FRF nu a ratificat decizia FIFA de a depuncta Rapidul.

Clubul a prezentat o înțelegere semnată cu fotbalistul, iar FRF a decis să poarte cu FIFA o corespondență care să lămurească situația. Rapid a primit un răgaz de 48 de ore pentru a prezenta înțelegerea cu fotbalistul, în același timp urmând să fie trimis actul și la FIFA. FRF va solicita forului mondial o poziție definitivă, iar dacă pedeapsa va rămâne, giuleștenii vor pierde 6 puncte.

Pentru Alexa, aceasta a fost a doua promovare consecutivă, după cea reușită cu ACS Poli Timișoara. Fostul mijlocaș a explicat însă de ce bucuria de acum a fost una mult mai mare decât cea din finalul stagiunii precedente.

"O promovarea aduce poate la fel de multă bucurie ca şi câştigarea unui titlu. Din păcate, la Timişoara, unde am promovat la pas, nu am avut sprijinul suporterilor. Le-am spus jucătorilor că suntem norocoşi că am scris o pagină în istoria Rapidului şi asta va conta peste ani" a declarat Dan Alexa, la Digi Sport Matinal.