• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Clubul de fotbal UTA Bătrâna Doamnă Arad are al doilea palmares din România, după Dinamo Bucureşti, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al divizionarei secunde, Decebal Codru Grădinariu.

La prezentarea oficială a noilor jucători ai echipei - Dumitru Munteanu, Mevlan Adili, Robert Vîlceanu şi Gianmarco Piccioni -, Decebal Codru Grădinariu a fost întrebat de ziarişti ce i-a determinat pe aceşti fotbalişti, dar şi pe colegii lor, să vină la UTA.

Directorul general a afirmat că, printr-un concurs de împrejurări, UTA a ajuns să aibă al doilea palmares din România, după Dinamo, acesta fiind motivul pentru care "Bătrâna Doamnă" îi atrage şi îi motivează pe jucători.

"Nu ştiu exact ce s-a întâmplat la Steaua, dar atâta timp cât UTA a devenit al doilea club ca titluri câştigate din ţară, nu cred că există o motivaţie mai mare pentru jucătorii noştri. În rest, trebuie spus că primele de joc au rămas aceleaşi, cele stipulate în contractele fiecăruia", a spus Grădinariu.

Oficialul arădenilor face referire la situaţia de la Steaua. Gigi Becali a pierdut dreptul de folosi numele şi palmaresul roş-albaştrilor de până în 2003, în urma procesului intentat de CSA Steaua.

În ultimii 14 ani, echipa lui Becali a cucerit 5 titluri de campioană, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României şi 2 Cupe ale Ligii.

Anterior anului 2003, palmaresul Stelei cuprindea 21 de titluri, 20 de Cupe, 4 Supercupe, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei.

UTA a fost de şase ori campioană a României şi a câştigat de două ori Cupa. Ultimul mare succes al arădenilor a fost obţinut în 1970, când au cucerit titlul, apoi au eliminat Feyenoord Rotterdam, deţinătoarea trofeului, în Cupa Campionilor.

Liga 2 se reia vineri, de la ora 18.00, în direct la Digi Sport 1, cu partida dintre CS Mioveni şi Dunărea Călăraşi.