• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Chindia Târgoviște a marcat până în acest moment 22 de goluri, dar jumătate dintre acestea au fost înscrise de Cristian Cherchez (25 de ani).

Atacantul născut și crescut la Târgoviște traversează o perioadă foarte bună concretizată prin 11 goluri marcate deja, două dintre acestea fiind realizate în partida cu Dunărea Călărași, din etapa a 17-a a Ligii 2. Mai mult, Cherchez și-a trecut în cont și un asist, el fiind cel care a pasat la golul al patrulea marcat de Vătavu. Cristi nu a terminat meciul în teren, fiind scos de antrenor pentru ”stading ovation” în minutul 78.

Dincolo de forma bună, Cherchez a atras atenția și prin felul în care se bucură după marcarea golurilor, a la Cristiano Ronaldo. Tânărul fotbalist nu este deloc deranjat de ironiile pe care și le atrage și spune că ”CR7” este idolul său.

Cherchez, cel mai bun jucător al celor de la Chindia în acest moment, a atras atenția și unor cluburi din străinătate. Oficialii celor de la Guingamp, echipă la care a jucat și Gheorghe Mihali în anii ’90, ar fi dorit să-l monitorizeze o săptămână pe vârful dâmbovițenilor, în luna august a acestui an, pentru a se decide dacă-l transferă sau nu. Cherchez n-a avut parte de această șansă, motivația șefilor Chindiei fiind aceea că nu sunt de acord ca jucătorul lor să dea probe de joc.

”Cherchez nu va merge în probe în Franţa, mai ales că săptămâna viitoare vom începe campionatul. Ca idee, agreăm şi un împrumut al jucătorului la Guingamp, dar nu să susţină probe de joc”, a spus atunci preşedintele Chindiei, Marcel Ghergu, pentru Jurnal de Dâmbovița.

Dacă la Guingamp, locul 5 în Ligue 1 în acest moment, nu a fost lăsat în probe, Cherchez nu a ajuns nici la Dinamo, deși a fost dorit de Flavius Stoican, fostul antrenor al ”câinilor”.

250.000 de euro este cota de piață a lui Cherchez, conform transfermarkt.de.

VIDEO cu primul gol marcat de Cherchez cu Dunărea

VIDEO cu al doilea gol marcat de Cherchez cu Dunărea