• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Dinu Gheorghe este foarte aproape de o revenire în fotbal. Fost președinte la Astra, Rapid sau Dinamo, acesta se află în negocieri cu ASA Târgu Mureș. 

Clubul a retrogradat în liga a doua și își doreşte să revină rapid pe prima scenă a fotbalului românesc. Aflat în studioul Digi Sport, Dinu Gheorghe a dezvăluit că va ocupa funcția de manager general.

”Deocamdată, sunt liber de contract. Dar cred că mâine-poimâine se va finaliza tot ce am discutat. Este vorba despre Târgu Mureș, voi fi manager general. Echipa este în insolvență, dar sperăm ca pe 14 iulie să fie aprobat planul de reorganizare.

Această echipă a reușit performanța aceea fantastică: a fost un an foarte bun atunci, când a ieșit pe locul doi și a câșitgat supercupa; dar, din motive care nu au ținut numai de club, s-a ajuns la situația ca echipa să retrogradeze.

Am discutat cu oamenii, mi se pare foarte interesant proiectul, mi se pare o emulație. După necazul care a fost în acest an, mi se pare o emulație la nivel local. Sunt condiţii foarte bune, cum nu se găsesc la 3 sau 4 echipe în Liga 1. Toate astea m-au determinat să accept”, a declarat Dinu Gheorghe pentru Digi Sport Special.

Dinu Gheorghe a dezvăluit și faptul că la Târgu Mureș se va construi un nou stadion ultra modern.

”Nu știu cine este proprietarul terenului, dar din ce am înțeles eu se vor lua măsuri dacă se va promova. Se va aproba și construirea unui nou stadion în Târgu Mureș. Pe vechiul stadion ASA vor să construiască un stadion modern”, susține Dinu Gheorghe.

Acesta este convins că echipa va ieși din insolvență la jumătatea lunii iulie.

”Nu mai pot avea loc surprize. Singurul subiect în discuție a fost datoria către ANAF și, din ce am înțeles eu, s-a rezolvat acest lucru; s-a ajuns la un numitor comun, rămâne decât să dea cu ciocanul. Finanțarea va fi ca și până acum, plus sponsori”, susține viitorul manager al clubului.

Fostul președinte al celor de Astra a vorbit și despre planurile pe care le are la viitoarea sa echipă.

”Ionel Ganea nu va mai continua, el încheia contractul acum, în iunie. Am vorbit despre un nou antrenor, iar lotul vom începe să-l construim acum. Vom încerca să aducem jucători cu care vom încerca să promovăm.

Am experiență, știu ce ne trebuie pentru a promova. E nevoie de jucători cu experiență și jucători tineri, pentru că ne trebuie 3 jucători sub 21 de ani. Există această regulă și trebuie respectată, trebuie să avem în lot 6-7 astfel de jucători”, susține Dinu Gheorghe.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT