• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE Ora 14:35: Acționarul majoritar al Rapidului, Valerii Moraru, se arată optimist, în ciuda faptului că echipa lui riscă să intre în faliment. Omul de afaceri susține că noua amânare hotărâtă de Tribunalul București a fost solicitată chiar de alb-vișinii, din cauza unei noi schimbări a administratorului judiciar.

4 martie 2016 este data viitoarei înfățișări a conducerii formației giuleștene, iar Valerii Moraru spune că atunci va prezenta noul plan de reorganizare a clubului în insolvență.

"Nu se pune problema de faliment. Noi am schimbat administratorul judicar și am cerut amânarea, lucru care s-a și întâmplat, iar pe 4 martie vom prezenta noul plan de insolvență", a declarat Valerii Moraru, la ieșirea de la ședința Tribunalului.


Tribunalul București a acordat un nou termen procesului de insolvență al Rapidului, însă datoriile imense ar putea trimite echipa în faliment.

Acționarul majoritar din Giulești, Valerii Moraru, spera să prelungească insolvența cu un an și s-a prezentat, vineri, cu un nou plan de reorganizare, dar Tribunalul București a amânat din nou decizia, de această dată pentru 4 martie.

Până atunci, însă, Rapid trebuie să achite datorii în valoare de 3 milioane de euro, pentru ca acea dată să nu însemne și finalul echipei din Giulești.

4 martie ar putea fi ziua în care actualul Rapid ar putea să dispară. Dacă se decide intrarea în faliment, echipa va fi trimisă în Liga a 4-a.

Lucrurile nu meg bine nici măcar din punct de vedere sportiv. Nemulțumiți că patronul nu le-a achitat datoriile salariale, așa cum a promis, jucătorii nu s-au prezentat la meciul amical cu Viitorul Domnești, iar antrenorul Dan Alexa a fost nevoit să folosească juniorii. Giuleștenii au pierdut, în cele din urmă, cu 1-4.

Termenul limită vine cu 12 zile înainte de împlinirea a 10 ani de la calificarea istorică a alb-vișiniilor în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Pe 16 martie 2006, Rapidul antrenat de Răzvan Lucescu pierdea cu 1-3 la Hamburg, după ce în tur câștigase cu 2-0 pe teren propriu și mergea în sferturi, acolo unde avea să o întâlnească pe Steaua.

Clubul a intrat în insolvență în decembrie 2012, pe când era patronat de George Copos.

Un alt club de tradiție care riscă să dispară este Universitatea Cluj. Recent, doi foști jucători ai ardelenilor, care au de recuperat mai multe salarii din 2015, au solicitat intrarea în faliment.

20 de trofee a adunat în istoria sa clubul Rapid București, care pe 25 iunie 2016 ar împlini 93 de ani: 3 titluri în Liga 1, 13 Cupe ale României și 4 Supercupe ale României.