• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Stadionul Juventus și baza de antrenament a clubului proaspăt promovat în Liga I au fost câștigate în instanță de o femeie, astfel că Primăria Capitalei este obligată să emită dispoziție de restituire. În total circa 20 de hectare din zona Fundeni vor trebui restituite printre care Parcul Motodrom, un teren concesionat Universității Lumina, mai multe străzi, trotuare și spatii verzi.

Tribunalul București a decis prin hotărârea judecătorească la mijlocul lunii aprilie retrocedarea a circa 20 de hectare din zona Fundeni. Cererea de retrocedare a fost formulată de Constanța Clara Ilieana Mihăescu și cuprinde stadionului Juventus din cartierul Colentina, baza de antrenament, Parcul Motodrom și un teren concesionat Universității Lumina, mai multe străzi, trotuare și spatii verzi, cât și un teren pe care a fost ridicată o benzinărie.

Stadionul lui Juventus se află deocamdată în proprietatea orașului și a fost concesionat clubului care tocmai a promovat în primul eșalon. Dacă stadionul va fi retrocedat, pentru parc s-au decis măsuri compensatorii.

Decizia instanței a putut fi atacată cu recurs de Primăria Capitalei, în 30 de zile de la comunicare, dar avocații municipalității, potrivit datelor publicate pe portalul instanțelor de judecată, nu au făcut acest demers. Primăria Capitalei se judecă pe această speță din 2011.

Prin Decizia pronunțată de Tribunalul București, pe 10 aprilie 2017, Primăria Capitalei este obligată să emită dispoziție de restituire în natură pentru următoarele imobile:

- lotul PMB dat în folosință gratuită Asociatiei Sport Club Juventus București, în suprafața de 43.493 mp, cu excepția suprafetei ocupate de construcțiile C1 și C2;

- lotul PMB în suprafața de 24.289 mp, triunghiular, adiacent terenului dat în folosință gratuită Asociației Sport Club Juventus București;

- lotul PMB fost poligon auto în suprafața de 10.104 mp;

- lotul PMB dat în folosință SC Contact Autotransport CO SRL în suprafață de 1.697 mp;

În plus, Tribunalul București obligă Primăria să emită, în termen de 30 de zile de la data pronunțării unei hotărâri, dispoziție de acordare a măsurilor reparatorii pentru următoarele imobile:

- lotul PMB concesionat către SC Lumina Instituții de Învățământ SA în suprafață de 14.468 mp;

- lotul PMB dat în folosință către SC Shell Romania SRL în suprafață de 1.329 mp;

- lotul PMB în suprafață de 1.079 mp având destinația de parcare adiacentă benzinăriei;

- lotul PMB în suprafață de 27.533 mp ocupat de blocuri, drumuri, alei și spații verzi;

- terenul în suprafață de 13.330 mp situat în strada Răscoala, numărul 9A, sectorul 2 pentru care au fost emise titluri de proprietate conform Legii 18/1991;

- Lotul 2 - reprezentat de terenul în suprafață de 8.160 mp pe care se regăsește Parcul Motodrom