• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Probabil că mulţi dintre rapidiştii care se bucurau că au scăpat de George Copos şi-au reconsiderat poziţia. Pentru că din momentul în care acţiunile au fost cedate către Zamfir şi Cristescu, în prima fază, şi apoi lui Valerii Moraru, Rapid este una dintre echipele cu cele mai mari probleme interne. Şi nici acum, la un an si jumătate de când a luat echipa, Moraru nu a reuşit să regleze măcar situaţia salariilor.

În noiembrie, când le-a achitat jumătate de salariu, acţionarul principal i-a anunţat pe jucători că în decembrie va achita un salariu şi jumătate. Că nu s-a ţinut de cuvânt, nu mai e o surpriză, dar motivul invocat de Moraru i-a lăsat mască pe jucători: "trebuia să ni se facă o plată de la unul dintre lanţurile de supermarketuri, dar nişte hackeri chinezi au spart contul respectiv şi ne-au amânat". Apoi, la începutul acestei săptămâni a promis plata unui salariu, dar nici asta nu s-a întâmplat.

"Aşa ceva n-am pomenit. Omul ăsta are impresia că ne poate prosti la infinit. Azi nu mergem la meciul amical cu Viitorul Domneşti şi nici n-o să plecăm în cantonament, în India sau în altă parte", a declarat unul dintre jucătorii Rapidului.

A dat afară cinci jucători, a adus doar unul

Pe lângă faptul că problema salariilor a rămas, nici măcar celelalte anomalii pentru un club de talia Rapidului nu au fost rezolvate. Încălzirea la Pro Rapid se face tot cu motorină pentru că nu s-au plătit restanţele la curentul electric, problema echipamentului rămâne de actualitate, numărul angajaţilor de la Pro Rapid s-a tot redus din cauza demisiilor unora care au ajuns la capătul răbdării.

După finalul primei părţi a campionatului, Moraru a renunţat la Romero, Ferran, Josl, Embalo şi Grassi. În schimb l-a adus doar pe Vlad Morar şi e posibil să vină şi fostul campion cu Rapid, portarul Ema Dolha.

Pe 3 februarie, echipa ar trebui să meargă în turneu în India, însă fără să fie plătiţi, jucătorii nu vor urca în avion. Pe 22 ianuarie, adică vineri, Rapid trebuie să se prezinte la tribunal într-un nou termen legat de insolvenţa echipei. În lumea fotbalului se spune că dacă nu ar spera la banii pe care i-ar putea lua din drepturile TV în cazul promovării, Valerii Moraru ar băga clubul în faliment.