• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

La un an şi jumătate de la preluarea gratuită a acţiunilor Rapidului, Valerii Moraru anunţă din nou că e dispus să cedeze clubul fără să aibă nicio pretenţie financiară. Nu este prima dată însă când omul de afaceri din Republica Moldova face această afirmaţie, fără însă ca ea să fie pusă în practică.

"Astăzi dacă vine cineva dispus să preia clubul Rapid, îl dau cu 1 leu şi cu salariile plătite la zi. Suntem considerat un club mare din România, dar nu am vândut nici măcar un metru de publicitate pe stadion. Eu am făcut cât am putut. Știu că mi-am asumat anumite obligaţii, am încercat să le îndeplinesc, pe multe chiar am reuşit să le duc la capăt, şi o să încerc să mai rezolv dintre ele.

O problemă mare o reprezintă insolvenţa clubului. Am preluat echipa cu un mare deficit, nu uitaţi asta! Am plătit datorii din urmă, iar în acest moment Azuga Waters este singurul creditor al clubului. Nu avem nici măcar un sponsor, sunt şi salarii mari, dar încercăm să ne achităm de obligaţii. Recunosc, e destul de greu, mai ales că suntem în liga a II-a, să nu uităm", a declarat Moraru pentru Digi Sport.

Astăzi, fotbaliştii Rapidului au ajuns din nou la capătul răbdării şi au refuzat să participe la meciul amical cu Viitorul Domneşti, iar Alexa s-a prezentat cu mai mulţi juniori şi jucători aflaţi în probe. Din noiembrie, acţionarul principal nu a mai plătit niciun salariu, prima dată invocând atacul unor hackeri chinezi care ar fi spart contul unei firme mari care trebuia să-i achite o factură consistentă. Marţi, în conturi trebuia să intre măcar o parte din datorie, dar nici această promisiune nu a fost onorată.

Jucătorii spun că nici în turneul din India, din 3 februarie, nu vor merge dacă nu-şi primesc banii. Pe 22 ianuarie, Rapid trebuie să se prezinte în faţa instanţei într-un nou termen legat de insolvenţa clubului.