• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fostul stelist Mihai Onicaş a fost protagonistul celei mai spectaculoase faze din etapa a cincea a Ligii 2. Fotbalistul de 26 de ani a adus victoria Olimpiei Satu Mare în prelungirile partidei disputate pe teren propriu în faţa Luceafărului Oradea, scor 1-0, cu un gol marcat în urma unei execuţii de excepţie, într-un moment în care echipa sa evolua cu doi oameni mai puţin.

Cu o singură victorie în primele patru etape ale sezonului, orădenii au avut o şansa de a lua toate punctele de la Satu Mare. Deşi Olimpia a terminat meciul cu doi eliminaţi, Muntean, care a primit direct "roşu" în minutul 57, şi Pop, trimis la vestiare pentru cumul de cartonaşe cu un sfert de oră înainte de final, Luceafărul nu a putut să obţină nici măcar un punct.

În minutele de prelungire ale întâlnirii, când oaspeţii şi-au împins adversarii în propria jumătate de teren, Onicaş a scăpat pe contraatac şi l-a surprins pe portarul orădenilor cu un şut extraordinar de la peste 40 de metri. Mingea a intrat în poartă, iar sătmărenii au sărbătorit un succes care părea improbabil la un moment dat.

VIDEO: Execuţia incredibilă a lui Onicaş 

Considerat o mare speranţă a fotbalului românesc, Onicaş a debutat în prima ligă la Steaua, în sezonul 2008/09, însă nu a reuşit să confirme, iar cariera sa nu a evoluat conform aşteptărilor. În anii următori, a mai jucat la Poli Iaşi, FCM Tg. Mureş, Unirea urziceni, Viitorul, Speranţa Nisporeni, iar acum la Olimpia Satu Mare, pentru a doua oară.

Reuşita din meciul cu Luceafărul a fost prima din acest sezon, în care a bifat cinci apariţii.

REZULTATELE ETAPEI A 5-A DIN LIGA 2