• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Florin Costea este de neoprit în Liga a doua. La al doilea său meci pentru Râmnicu Vâlcea, fostul jucător de la Craiova şi Steaua a reuşit să înscrie de patru ori, în confruntarea cu Metalul Reşiţa, scor 5-2.

De doar 12 minute a avut nevoie Florin Costea pentru a înscrie astăzi în etapa a 9-a din a doua ligă din România. A fost doar începutul unei evoluţii de excepţie. Chiar dacă oficialii vâlceni îşi puneau semne de întrebare cu privire la forma fizică a vârfului, acesta nu doar că a rezistat excelent, dar a avut un final de partidă special. A punctat de încă trei ori, în minutele 67, 87 şi 88. Pentru gazde a mai marcat şi Dina, un alt fost "juvete" care nu a ajuns să dea niciodată randamentul maxim. Pentru Metalul au punctat Oancea '19 şi Skraparas '78.

Florin Costea revenise cu gol în fotbalul românesc încă din etapa trecută. Atacantul în vârstă de 31 de ani a înscris atunci la primul meci după revenirea la echipa oraşului unde a făcut primii paşi în fotbal.

Vârful născut la Drăgăşani nu mai înscrisese până săptămâna trecut într-un meci oficial din 27 iulie 2014, într-o victorie cu 4-0 a lui CFR Cluj contra Ceahlăului. 786 de zile au trecut de la acel moment.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români ai ultimului deceniu, Florin Costea a fost evaluat de fostul patron al "Ştiinţei", Adrian Mititelu, la zece milioane de euro. A urmat perioada Steaua, unde nu s-a adaptat, fiind sâcâit şi de accidentări.

2 goluri în toate competiţiile, în 19 partide pentru Steaua a marcat Costea