• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Samuel Cojoc, unul dintre puţinii fotbalişti care au fost în lotul care scria istorie în 2011, cu Oţelul, şi care a rămas în continuare la clubul gălăţean, vrea să renunţe la fotbal la doar 27 de ani.

Oţelul este în pragul falimentului, doar Tribunalul Bucureşti - dacă va aproba plaul de reorganizare al societăţii FC Oţelul SA - părând să fie capabil în acest moment să salveze o formaţie care evolua nu de mult în Champions League.

Atmosfera în cadrul lotului este una dezolantă, fotbaliştii aşteptându-se cu fiecare zi care trece la ce e mai rău. Ei nu şi-au primit salariile de aproximativ jumătate de an şi cei mai mulţi nici nu au oferte din altă parte, astfel încât să spere că viitorul poate fi roz.

Cel mai emblematic caz este cel al căpitanului gălăţenilor, Samoel Cojoc. Deşi nu a împlinit încă 27 de ani, fostul internaţional de tineret vrea să îşi schimbe priorităţile. E tentat să agaţe ghetele în cui, sătul de atâtea promisiuni neonorate şi să plece în Vest, la muncă.

"Trist, suntem puţini în vestiar, nu ştim ce să facem. Nici nu voiam să vin. Ce facem, iar stăm şase luni ca şi până acum, fără echipament, fără nimic? Asta cu procesul, că se schimbă situaţia dacă iese bine, tot aud de vreo patru ani. Tot aud că aşteptăm pe cineva puternic, din umbră, să susţină echipa, dar eu ştiu că nu am unde locui. Stau la mama şi la mama soacră, nici bani să stau cu chirie n-am. Măcar pentru asta dacă aş lua, dar nimic. Trebuie să-mi caut o echipă care să mă plătească sau să mă las de fotbal, să-mi caut de muncă prin străinătate, nu mai pot sta aşa", a mărturisit Cojoc pentru liga2.ro.

19 jucători are în acest moment sub comandă Daniel Florea, fostul fundaş stânga. Cei mai mulţi dintre ei sunt complet necunoscuţi, însă de ceva timp se vorbeşte despre interesul unor formaţii importante pentru golgheterul Cârjan. Totuşi, o ofertă concretă, care să fie pe placul clubului, a întârziat să apară.