• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ocupanta locului 2 din liga secundă, ASA Tg. Mureş, este mai aproape de faliment decât de revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Sătui de promisiuni neonorate, cinci jucători şi-au reziliat astăzi angajamentele cu gruparea ardeleană: Florin Iacob, Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb şi Alexandru Neagu, iar Luka Mijokovic a plecat încă de luni de la echipă.

"Am fost minţiţi de când am venit aici. Chiar dacă am avut oferte mai bune din altă parte, am decis să vin la Tîrgu Mureş împreună cu domnul Dinu Gheorghe şi cu antrenorul Laszlo Balint, ca să facem echipă să promovăm.

La ASA se vorbeşte de promovare, cu jucători neplătiţi de 8 luni, cu jucători daţi afară din case că nu s-au plătit chiriile. Ne-au minţit în ultimul hal. Domnul Maior a venit în vestiar şi ne-a anunţat că nu are de unde să ne plătească. Psihic nu mă mai simţeam în stare să intru în teren, de aceea am decis să reziliez contractul", a spus fundaşul Florin Ilie, completat de fostul său coleg, Alexandru Neagu, ajuns la ASA în vară de la CFR Cluj: "Nu am luat niciun ban de când am venit la Tîrgu Mureş. Cei din conducere nu s-au ţinut de cuvânt de absolut nimic. Nu s-au plătit chiriile, iar proprietarii nu te aşteaptă. Este păcat, pentru că se formase un grup frumos şi aveam şanse mari de promovare".

Chiar dacă ASA Tg. Mureş se află în plin proces de insolvenţă, jucătorii au avut promise prime de 5.000 de euro la victorii în primele şapte etape ale campionatului, neonorate însă. "Sunt lucruri care pe mine mă depăşesc. La o echipă care se află pe locul 2 şi merge bine, nu se poate face un efort ca lucrurile bune să continue? Eu am doar două luni şi jumătate restanţă la salarii, dar sunt jucători care nu şi-au primit banii de 8 luni.

Am avut promise şi prime, dar au rămas la stadiul de promisiuni. Cred că ASA e mai aproape de faliment, decât de promovare", a afirmat şi goalkeeper-ul Florin Iacob.

Contactat pentru o poziţie oficială din partea clubului, directorul general Cristian Chertes a fost evaziv. "Am reziliat de comun acord contractele cu trei-patru jucători, dar vom emite un comunicat pe site-ul clubului".

Site-ul oficial al clubului ASA Tîrgu Mureş este suspendat însă, din motive de neplată.

Săptămâna trecută, antrenorul Laszlo Balint, împreună cu staff-ul său şi cu preşedintele Dinu Gheorghe au părăsit-o pe ASA pe motiv că directorul general, Cristian Cherteș, le-ar fi impus ca fiul său, Carlos Cherteș, să fie folosit titular. 

Doi jucători de bază, Cornel Ene şi Dumitru Munteanu au părăsit şi ei atunci gruparea din Tîrgu Mureş.