• Serie A TIM, etapa a 34-a: Roma - Lazio e duminică, de la ora 13:30, în direct la Digi Sport 1
  • Formula 1: MP al Rusiei e duminică, de la ora 15:00, în direct la Digi Sport 2

Fotbalul românesc nu scapă de probleme nici în ultimele zile ale anului: încă o echipă din Liga 2 este aproape să se retragă din competiție. Antrenorul Adrian Matei a demisionat, miercuri, de la Unirea Tărlungeni, iar exemplul său a fost urmat și de jucători, care și-au reziliat contractele.

Problemele financiare au cauzat "exodul" de la gruparea brașoveană, care în această situație ar putea deveni a treia echipă dispărută din Liga 2 în acest sezon, după Șoimii Pâncota și ACS Berceni, anunță postul de radio Sport Total FM.

"Miercuri mi-am reziliat contractul și, din ce am înțeles, și jucătorii au făcut asta. Nu știu dacă echipa se va retrage, dar fără antrenor și jucători e greu de crezut altceva. Era clar că nu mergeam pe o cale bună din toate punctele de vedere. La început am spus că, dacă terminăm campionatul, ne vom salva, dar prioritar a fost să existe bani pentru a merge mai departe. Gheorghe Șerban, patronul, este un om foarte ok, dar singurul lucru care trebuia să se întâmple era ca el să fie ajutat de către autoritățile locale", a spus Adrian Matei, potrivit sursei citate.

Fără antrenor și fără lot, Unirii îi va fi greu să se redreseze în timp util. A retrogradat în vară, dar a fost reprimită și s-a mutat de la Tărlungeni la Ștefăneștii de Jos, în Ilfov, după ce și-a schimbat întregul staff tehnic, lotul și toată conducerea.

După 19 etape, se află pe penultimul loc din Liga 2, al 17-lea, cu doar 11 puncte și golaveraj negativ: 16-37. Are un singur punct avans față de Metalul Reșița, ultima clasată și e la 6 puncte în spatele locului al 15-lea, ultimul care se salvează de la retrogradare, ocupat acum de ASU Poli Timișoara.

Unirea Tărlungeni a avut parte deja de o neprezentare în acest sezon, cauzată de faptul că nu a avut banii necesari să organizeze ultimul meci pe teren propriu, cel cu Dacia Unirea Brăila, omologat cu 3-0 la masa verde pentru brăileni. La prima neprezentare, Unirea Tărlungeni va fi exclusă din competiție, la fel cum au pățit Șoimii Pâncota și ACS Berceni.

Înainte de Crăciun s-a anunțat și dispariția unei echipe din Liga a 3-a - CS Tunari. Ilfovenii au fost informați că Primăria nu a alocat deloc fonduri pentru echipa de fotbal pentru anul 2017, iar înainte de Sărbători jucătorii au fost chemați de conducere pentru a li se transmite că sunt iberi să îşi găsească alt angajament din ianuarie.