• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Un alt oficial din fotbalul românesc a fost sancţionat pentru tentativa de trucare de meciuri. Vicepreşedintele divizionarei secunde Academica Clinceni, Alexandru Dragomir, a fost suspendat trei luni de Comisia de Disciplină a FRF conform articolului 60, care se referă la corupţie/pariuri sportive/integritatea competițiilor. Dragomir a fost şi amendat cu 25 000 de lei.

"Oficialul" Clinceniului a fost pedepsit în urma denunţului fostului portar al ilfovenilor, Andrei Marinescu, care a dezvăluit că, înaintea unei partide din returul sezonului trecut, Dragomir i-ar fi propus, într-o discuţie privată, să nu-şi apere corect şansele.

Alexandru Dragomir (foto, în stânga, în tricoul Ceahlăului) a jucat în Liga 1 pentru Dinamo (patru meciuri în sezonul 2002-2003) şi Ceahlăul Piatra Neamţ (şapte partide în stagiunea 2009-2010). În Liga a II-a, Dragomir a evoluat la Poiana Câmpina, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Otopeni, ACS Buftea şi FC Clinceni. Fostul fundaş stânga a jucat şi în Ungaria, la Sopron.

Cazul Clinceni este al patrulea din ultimii doi ani în care FRF dictează sancțiuni pentru implicarea în pariuri. Precedentele au fost consemnate în 2016.

"Principalul" Astrei, Marius Şumudică, a fost suspendat şase luni şi amendat cu 100 000 de lei pentru că a pariat pe mai multe meciuri, însă a scăpat la apel cu două luni.

Antrenorul italian Giovanni Pisano a fost suspendat nouă luni și amendat cu 100 000 de lei pentru tentativa de trucare a meciului din Liga a II-a, FC Caransebeș - Unirea Tărlungeni 1-1.

"Principalul" Ioan Viorel, alți doi antrenori și 14 jucători de la Gloria Buzău, echipă din liga secundă, au primit sancțiuni care totalizează 14 ani și şase luni pentru trucare de meciuri, plus amenzi în valoare totală de 960 000 de lei.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT