• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

După suspendarea de doi ani, dictată ieri de către Comisia de Disciplină, Viorel Ion a declanşat un atac dur la adresa FRF. Antrenorul echipei Gloria Buzău acuză o puternică implicare a politicului în fotbal şi spune că forul condus de Răzvan Burleanu are o "legătură de tip mafiot" cu PSD.

"Astăzi, voi denunţa legăturile de tip mafiot dintre conducerea Federaţiei Române de Fotbal şi PSD, reprezentat de Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaţilor!

Ieri, la miezul nopţii, precum hoţii la drumul mare, cei de la FRF m-au suspendat pentru 2 ani din fotbal, împreună cu aproape toţi jucătorii şi stafful tehnic al Gloriei Buzău, pentru nişte acuzaţii pentru care nu există nicio probă ci doar interese politice! Asta pentru că m-am înscris în lupta pentru Primărie, pentru că ştiu că voi, buzoienii, mă veţi alege primar!

După ce au distrus financiar Gloria Buzău, în frunte cu Dan Tulpan, ducând clubul la faliment, cei din Federaţie, în cârdăşie cu cei din PSD, doresc să mă "răsplătească" pentru faptul că am făcut ca echipa să supravieţuiască până acum. Ei cred că această lovitură mă va face să renunţ. Greşit! Voi face recurs, voi extinde procesul şi în civil şi nu numai atât.

Nici nu ştiu ce rău şi-au făcut! Voi denunţa la DNA corupţia din FRF şi implicarea PSD, mă voi apăra total în faţa minciunilor aruncate acum, la finalul campaniei şi, în ciuda tuturor hoţilor şi corupţilor, voi câştiga Primăria Buzău! Voi lupta până la capăt şi adevărul va triumfa! Aşa să îmi ajute Dumnezeu!" scrie Viorel Ion într-o postare publicată pe contul personal de Facebook.

În vârstă de 48 de ani, Viorel Ion, fostul jucător al echipelor Gloria Buzău, Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, Bochum şi Rapid, a primit o suspendare de 2 ani din partea FRF şi o amendă de 200 de mii de lei din partea Comisie de Etică şi Disciplină a FRF în cazul celor zece meciuri disputate în sezonul trecut din liga secundă, care ar fi fost aranjate de conducerea clubului pentru a obţine bani din pariuri.

Lista meciurilor trucate din Liga 2

Academica Argeș - Gloria Buzău 3-0 (etapa 2, 6 septembrie 2014)
ACS Berceni - Gloria Buzău 4-2 (etapa 4, 20 septembrie 2014)
Farul Constanța - Gloria Buzău 4-0 (etapa 5, 27 septembrie 2014)
FC Voluntari - Gloria Buzău 5-1 (etapa 14, 22 noiembrie 2014)
Gloria Buzău - ACS Berceni 7-1 (etapa 15, 29 noiembrie 2014)
FC Voluntari - Gloria Buzău 5-2 (play-off, 18 aprilie 2015)
CF Brăila - Gloria Buzău 3-2 (play-off, 2 mai 2015)
CS Bacău - Gloria Buzău 4-0 (play-off, 15 mai 2015)
Academica Argeș - Gloria Buzău 5-1 (play-off, 27 mai 2015)
Gloria Buzău - Rapid CFR Suceava 3-1 (play-off, 30 mai 2015)

Lista meciurilor amicale trucate din Turcia

Gloria Buzău - Mordovia Saransk (Rusia) 1-8
Gloria Buzău - Al Raed (Arabia Saudită) 1-5
Gloria Buzău - Traktor Sazi (Iran) 1-3
Gloria Buzău - Paaykan (Iran) 2-2
Gloria Buzău - Sepahan (Iran) 1-1
Gloria Buzău - Esteghlal (Iran) 1-1
Gloria Buzău - Persepolis (Iran) 0-3
Gloria Buzău - MC Alger (Algeria) 0-3

Comunicatul de presă emis de Ion Viorel: